ÇTSO Meclisi toplandı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, yeni yılın ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. ÇTSO Başkanı Bülend Engin, toplantıda işadamlarına seslenerek odanın gündeme getirdiği projelerin önemine değindi.

592
ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi`nde gerçekleştirilen meclis toplantısında bir araya gelen işadamları, gündemde yer alan konuları görüştü. Toplantıda söz alan ÇTSO Başkanı Bülend Engin; “Görev aldığımız günden itibaren, söz konusu Çanakkale ise, varımız yoğumuzla Çanakkale’nin hizmetindeyiz. Hiçbir zaman bu benim işim değil, bu şunun işi, bunun işidir demedik. Tersine Çanakkale için ne yapılsa, hep azdır dedik. Çanakkale’nin istediği her projeye dört elle sarıldık. Güçlü bir ülke istiyoruz. Dolayısıyla güçlü bir Çanakkale istiyoruz. Bu da ancak ekonomimizin güçlenmesiyle olur. Güçlü bir ekonominin olmazsa olmazı ise istikrardır. Bir an önce tekrar o güzelim istikrarlı günlere dönme arzusu ve temennisi içindeyiz” dedi.
 
“Projelerimiz kente yeni gelir kapısı olacak”
“Odamızın gündeme getirdiği, yapılmasını istediği tüm projeler; kente yeni gelir kapısı olacak, odamızın tabanını teşkil eden üyelerimizin, esnafımızın ve halkımızın gelirini arttıracak projelerdir” diyen Engin; “Bizden öncede gündeme getirilmiş, ancak hiçbir şey yapılmamış yat limanı ve kruvaziyer iskelesi gibi. Mesela Kruvaziyer iskelesi; yatırım bedelini 3 ay içinde Çanakkale’ye geri döndürecek kadar verimli bir projedir. Bunların hepsi bizim değil Çanakkale’nin projeleridir. Biz sadece Çanakkale’yi düşünüyoruz. Söz konusu Çanakkale olunca; kim ne der, ne düşünür, kim çelme takar düşünmeden, heyecan ve inançla giriyoruz. Bakın Çanakkale Turizm kentidir diyoruz. Dünyanın bütün turizm kentlerinde olan en basit cihazlar Çanakkale’de yok. Kent merkezinde bu kente gelen turistin ben nerdeyim, nereye gideyim, nasıl gideyim sorusuna cevap verecek hiçbir kiosk bulunmuyor. Proje yaptık, kioskları getirdik, yazılımları hazırladık. Hele şükür izini dün alabildik. Şimdi kiosklar kent merkezinde yerini alacak ve Çanakkale bir eksiğinden kurtulacak” şeklinde konuştu.
 
“Bütçeyi Çanakkale’ye kazandıracak işler için harcamalıyız”
ÇTSO üyelerinin emanet ettiği bütçenin Çanakkale`ye kat be kat kazandıracak işler için harcanması gerektiğine dikkat çeken Engin; “Üniversitemizle işbirliği içinde 2 proje geliştirdik. Çanakkale TSO olarak Teknopark’a ARGE merkezi inşa ettik. A’dan Z’ye hazır teslim ettik. Açılışı için bürokrasinin imzasını beklemedeyiz. Diğer yandan Çanakkale’ye yeni bir dünya markası kazandırmak için Teknopark alanında Games of Troy yarış parkurunu gerçekleştirdik. İstedik ki bütün dünya gelsin, Çanakkale’de kalsın, Games of Troy’da yarışsın. Üniversitemiz ile işbirliği içinde Games of Troy yarışları başlayacak. Bu yarışlar ulusal ve uluslararası ölçekte bir Çanakkale markası olacak. Çanakkale Turizmine yeni katma değerler sağlayacak. Çanakkale Ticaret Sanayi Odasında anlayışımız daima Çanakkale`ye böyle kalıcı ve sürdürülebilir eserler kazandırmak olmuştur. Üyelerimizin bize emanet ettiği bütçeyi asla gezip tozmalara, yiyip içmelere harcamamalıyız. Çanakkale’ye kat be kat kazandıracak işler için harcamalıyız” şeklinde konuştu.
 
“Çanakkale her şeyin en iyisine layıktır”
Engin sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Geçtiğimiz Cuma günü sayın Valimiz başkanlığında kentin bütün daire amirleri, yerel birimleri ve Sivil Toplum Kurumlarının katılımda yapılan toplantıda Sayın Valimizce Çanakkale Ticaret Sanayi Odamıza bir görev tevdi edildi. Sayın Valimizce, Çanakkale peynirinin ve Çanakkale zeytinyağının gerçek birer dünya markası olması, bütün dünyaya ihraç edilebilir kalite ve standartlara ulaştırılması amacıyla Çanakkale’de gıda ihtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması için çalışma başlatmamız istenmiştir. Bu çalışmayla birlikte ihracat hedeflenen bütün dünya ülkelerinden Çanakkale peynir ve zeytinyağ gıda sertifikalarını da almayı hedefliyoruz. Biliyorsunuz Çanakkale’nin ilk OSB deneyimi, OSB kuruluş ve amaçlarına karşılık verememiştir. Havaalanı pistinin istikameti ve bütün uçakların kanat genişlikleri belli olmasına rağmen, belli olmayan bir şekilde Çanakkale OSB mania kısıtlaması altında bırakılmıştır. Daha kuruluşunda böyle bir kısıtlama ile Çanakkale OSB kent ekonomisinin gelişimde söz sahibi olamamıştır. Bu nedenle sayın Valimizce Odamız öncülüğünde başlayacak gıda ihtisas OSB çalışmasının Çanakkale için önemli bir şans olacağını düşünmekteyim. Konunun bütün taraflarını buluşturarak, konu hakkında uzman danışmanlardan yararlanarak ve geçmişte yapılan hatalardan dersler alarak; özellikle Çanakkale peyniri ve zeytinyağını da içine alan gıda ihtisas OSB’si kurulması için var gücümüzle çalışma başlatacağız. Çanakkale ihtisas OSB avantajlarından en doğru şekilde yararlanmalıdır. Çünkü Çanakkale her konuda her şeyin en iyisine layıktır” şeklinde konuştu. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ÇTSO meclis toplantısı sona erdi.
Paylaş