havadurum

ÇTSO meclis toplantısı video konferans ile yapıldı

1162

 ÇTSO Meclis Başkanı Osman Okyay; “Dünya aylardır, tarihin gördüğü en geniş etkili salgın olan covid-19 ile boğuşuyor. Şu ana kadar dünyada 5 milyon civarında insan salgına yakalandı ve ne yazık ki 320 bini aşkın kayıp yaşandı. Ülkemizde hasta sayısı 150 bini, vefat sayısı 4 bini geçti” dedi. ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu ise “Hepimiz için zorlu geçen 2019 yılına veda edip 2020 yılını karşılarken birçok gelişmeye, istatistiklere bağlı olarak oldukça umutlu ve iyimser idik.  ancak hiç beklenmedik bir küçücük virüs tüm dengeleri alt üst etti” dedi. 

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Mayıs 2020 ayı olağan Meclis toplantısı video konferans yöntemiyle internet üzerinden gerçekleştirildi. Meclis açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; “Salgının bir başka yıkım boyutu, ekonomide yaşanıyor. Küresel ekonominin 1929 büyük buhranından bu yana ilk kez bu denli sert bir resesyon yaşadığı tahmin ediliyor. Dünya ekonomisinde büyüme tahmini artı yüzde 3’lerden eksi yüzde 3’lere çekilmiş durumda. Milyonlarca iflastan, yüz milyonlarca yeni işsizden bahsettiğimiz distopik bir dönemden geçiyoruz. Dünya genelinde ülkeler ve küresel kurumlar, salgının toplumsal ve ekonomik etkilerini dengelemek için 8 trilyon doların üzerinde önlem paketleri açıklayıp devreye aldılar. Bütün bunlara rağmen, belirsiz bir geleceğe doğru ilerliyoruz. Çünkü literatürde ‘siyah kuğu’ olarak tanımlanan bir kriz yaşıyoruz. Yani ‘beklenmedik’, ‘büyük etki yaratan’ ve ‘ancak ortaya çıktıktan sonra açıklanabilir’ özelliklere sahip bir krizden bahsediyoruz” dedi. 
 
“Ülke olarak büyük bir sınav veriyoruz” 
ÇTSO Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Başkan Selçuk Semizoğlu; “Sayın Meclis Başkanım, Değerli Meclis Üyesi arkadaşlarım. 17 Mart tarihinde yapmayı planladığımız Meclis toplantımızı bugün Mart-Nisan ve Mayıs olmak üzere bir arada bu şekilde yapıyoruz.  
Hepimiz için zorlu geçen 2019 yılına veda edip 2020 yılını karşılarken birçok gelişmeye, istatistiklere bağlı olarak oldukça umutlu ve iyimser idik.  Ancak hiç beklenmedik bir küçücük virüs tüm dengeleri alt üst etti ve aile hayatımızdan iş hayatımıza pek çok koşulları değiştirdi, geliştirdi, toplumsal yaşamı önemli ölçüde kısıtladı ve bu kısıtlamanın bir gereği olarak da bugün bu ortamda birlikteyiz. Tüm katılanları şahsım ve Yönetim Kurulumuz adına saygı ile selamlıyor, sağlıklı günler diliyorum. Yaklaşık 2,5 aydır korona ile yatıp korona ile kalkıyoruz. Tüm Dünya ile birlikte biz de ülke olarak büyük bir sınav veriyoruz. Başta Sağlık Bakanlığımıza şükran borçluyuz. Tüm dünyaya örnek olacak çalışmaları ile bu süreçte olağanüstü bir başarı sergilediler. Sağlık sektörünün her kademesinin her bir neferinden Allah razı olsun. Türkiye olarak verdiğimiz bu olumlu sınava katmer olarak Çanakkale’miz çok daha iyi durumda arkadaşlar. Bunda büyük katkısı olan Türkiye’yi tespit onların kontrolleri neticesinde ortaya çıkıyor Çanakkale Emniyet Müdürlüğü’ne ve Jandarma teşkilatımıza ayrıca teşekkür ediyorum” dedi. 
(Oya Koyuncu)
Paylaş