ÇTSO, Gökhan’a gidiyor
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyesi Turgay Kılıç’ın gündeme getirdiği servis sorunu için oluşturulacak heyet Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüşecek.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi odası Haziran ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda 2012 Mayıs mizanı kabul edildi. Devam eden inşaatlarla ilgili yönetim kurulu başkan yardımcısı Kemal Karakaş bilgiler verdi. Toplantıda ayrıca iç yönerge ile ilgili Başkan Bülend Engin açıklama yaparken meclis üyesi Turgay Kılıç servis araçları ile ilgili sıkıntıyı gündeme taşıdı. Servis araçlarının iskeleye alınmadığını ifade eden Kılıç’ın şikayeti üzerine heyet oluşturulmasına ve konunun Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüşülmesine karar verildi.
“Oda rant değil, hizmet kapısıdır”
Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş devam eden çalışmalarla ilgili bilgiler verdi. İş merkezinin tamamlandığını kongre merkezinin de ekim ayında hizmete gireceğini bildiren Karakaş; “Burası hizmet makamıdır. Biz iş adamları bizi var eden bu kente katkı sunmak için günü geldiğinde zamanımızı, maddi varlığımız paylaşarak hizmet vererek örnek olmalıyız. İş adamı zamanla yarışan adamdır. Henüz yıl bile dolmadan iş merkezini tamamladık. Kongre merkezi ise ekim ayında hizmete sunacağız. Zamanla yarışırken amacımız kimseyi incitmek değildi. Amacımız bizi izleyen topluma iş adamlarının zamana verdiği değeri göstermek işimize gösterdiğimiz saygı konusunda titiz bir örnek oluşturmaktı” dedi.
Karakaş unları söyledi; “Oda rant kapısı değil hizmet kapısıdır. Sizlerin emanetidir. Bu yaklaşımla yola çıktık ve en küçük bir laf getirmedik. Odanın çıkarlarını koruduk. İşadamının en büyük sermayesi güvendir. Şeffaf hesap veren bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. İş merkezi ve kongre merkezi gibi eserleri odayı harca borca sokmadan ortaya çıkardık. Bu gurur değerleri meclis üyelerimizle birlikte bütün ÇTSO üyelerinindir. Oda borç ve aidatlarını ödemeyen üyelerimiz için yönetim kurulu kolaylık sağlanması için meclisimize öneri getirdi. Bu önerimiz kabul edildi. Borçlar taksitlendirildi ve ertelenme gibi kolaylıklar getirildi. Buna rağmen ödenmeyen borç ve aidatlar bulunmaktadır. Borcunu ödemeyenler için yönetim kurulunun yasal takip yapma zorunluluğu bulunmaktadır. Hepimizin ortak sevdası Çanakkale’dir. Turizm sektörü gelişimi için ortak akılla geliştirdiğimiz projelerde önemli mesafeler kat ettik. Yat limanı ve ÇED konusunu tamamladık. Yat limanını kente kazandırmanın gururunu birlikte paylaşacağız. Ayvacık turizm iskelesi için çıkarılan çeşitli engelleri aşmak için projeye destek veriyoruz. Güney sahillerimize turizm iskelesi kazandırmayı istiyoruz. Atıl durumdaki Lapseki balıkçı barınağı için tüm tarafları proje etrafında buluşturduk. Çanakkale turizmine kazandırmak için çalışmaları sürdürüyoruz. Proje olumlu bir şekilde yol alıyor. Yerel ve merkezi yönetim iskelede kent meydanı kazandırma konusunda tarihi bir adım attılar. Çanakkale de bir birlik olmanın gücünü ortaya koyan bu girişimi iskele projesi ile taçlandırmak istiyoruz. Oluşacak olan bu anlamlı meydana dünyanın her yerinden gelen insanlarda tanıklık etsin. Hem gözümüz, gönlümüzün hem de ekonomik bereketimizin meydanı olsun.”
“Sermaye tabana yayılmalı”
İç yönerge değişikliği ile ilgili bir soruya yanıt veren ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Engin; “İç önerge ile ilgili bir gelişme sağlanmadı. Sadece ISO 9001 alındı. Odamızın bir iç önergesi olmadığını TOBB’a belirttik. Bize uygun bir iç önerge araştırdık. Farklı şehirlerden bilgi aldık. En uygun olan Muğla odasıydı. Onun üzerine yoğunlaşıldı. Biz bunu mecliste bütün üyelere dağıtalım dedik. Ama olmadı. Geç gelindi toplantı gerçekleşmedi. 2 ay sonra gündeme geldi. Meclis başkanlığına arz ettik. Türk ticaret kanunu ile değişik seminerler yapıldı. Daha çok katılımcı olur dedik. Salonun yarısı bile dolmadı. Bizim görevimizi Çanakkale ekonomisini geliştirmek. Ekonomiyi geliştirirken de sermayenin tabana yayılmasını sağlamak. Prensip olarak 11 arkadaşımızın amacı budur. Tüm gelişme ve yeni çıkan genelgeler işin uzmanları tarafından sizlere anında geçiliyor” dedi.