ÇTSO yönetiminin Lapseki ziyaretleri, yeni seçilen Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile başladı. Eyüp Yılmaz’ı makamında ziyaret eden ÇTSO yöneticileri, belediye başkanını seçimlerdeki başarısından dolayı tebrik etti ve başarılar diledi. ÇTSO heyetinde, Başkan Yardımcısı Sadık Albayrak, Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy, Yönetim Kurulu Üyeleri Güven Barış Yüksel, Selçuk Semizoğlu, Emin Aydoğan, Mustafa Kansu ve Genel Sekreter Sema Sandal yer aldılar. Belediye Başkanı Yılmaz’a yapılan ziyarette konuşan ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, Lapseki’nin önünün açık olduğunu ve kısa bir süre içinde bir çekim merkezi haline geleceğini ifade ederek; “Çanakkale’nin ve Lapseki’nin sorunlarının çözümü için kentin bütün aktörlerinin katılımıyla hep birlikte hareket etmek gerekiyor. Çanakkale’de eksik olan birlikte iş yapma kültürü. Bunu gerçekleştirmemiz lazım. Belediye Başkanımızın Lapseki’yi daha iyi duruma getireceğine inanıyoruz” dedi.
Yılmaz; “Sorunları çözmek için seçildik”
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da, Lapseki’nin sorunları olan bir ilçe olduğunu, su, doğal gaz, pazar yeri, düğün salonu gibi temel sorunlarını henüz çözemediğini belirterek, şöyle konuştu: “Bu sorunları çözmek için seçildik. Ne yapacaksak birlikte yapacağız. ÇTSO’nun Lapseki Balıkçı Barınağı ve Yat Limanı projesi ilçemiz için önemli bir adımdır ve sonsuz desteğimiz var. Çanakkale Boğaz Köprüsü inşaatı başladığında ve bir yüksek okul açıldığında Lapseki ile ilgili her şey değişecektir.”
Aydoğan; “Boğaz Köprüsü ile Lapseki daha da gelişecektir”
ÇTSO yönetimi daha sonra Kaymakam Tavlı’yı makamında ziyaret etti. ÇTSO Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan, burada yaptığı konuşmada, yerel seçimler sonrasında hem yeni seçilen Belediye Başkanını ve Kaymakam Tavlı’yı ziyaret etmek hem de üyelerle buluşup, onların sorunlarını yerinde dinlemek üzere Lapseki’ye geldiklerini belirterek; “Boğaz Köprüsü ile beraber Lapseki daha da gelişecektir. Boğaz Köprüsü’nün demiryolu bağlantısı düşünülüyor. Bu da Lapseki’nin canlanmasını hızlandıracaktır” dedi. Kaymakam Tavlı da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Lapseki’nin temel tarımsal ürünleri olan şeftali ve kirazın markalaşması noktasında Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın desteğini aldıklarını, patent konusunda Türk Patent Enstitüsü’nün desteğinin devam ettiğini söyledi. Lapseki’ye altın madenciliği ve rüzgar enerjisi konularında yatırımlar geldiğini belirten Tavlı, “ilçemizin avantajı Çanakkale’ye yakınlığı ve bir geçiş noktası olması” diye konuştu.
Lapsekili üyelerle bir araya gelindi
Ziyaretlerin ardından üyelerle yemekli toplantıya geçildi. ÇTSO Başkanı Bülend Engin, Başkan Yardımcıları Mert Mildon ve Sadık Aydoğan, Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Sezen ve Genel Sekreter Sema Sandal’ın katıldığı toplantıda, ÇTSO’nun Lapseki’li üyeleri önce kendilerini ve faaliyet alanlarını tanıttı. Toplantıya, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ile Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş ve ilerleyen saatlerde Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı katıldılar.
ÇTSO Başkanı Bülend Engin, yaptığı açılış konuşmasında, ÇTSO’nun aidat toplayan bir kurum olmaktan çok üyelerinin sıkıntılarını yerinde öğrenip, yapabileceklerini yapmaya çalışan bir kurum olma hedefinde olduğunu belirterek, “Buraya üyelerimizin sorunlarını, sıkıntılarını, onların eleştirilerini ve yapılacak yatırımları hep birlikte konuşmaya geldik. Bizler sizlerin görevlendirdiği icraatçıyız. Buraya görevlerimizi, ödevlerimizi almaya geldik” dedi.
Lapseki üyeler, ÇTSO yönetiminin Lapseki’yi ziyaretinden ve düzenlenen toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu tür toplantıların daha sık yapılmasını istediler ve “Lapseki olarak özellikle yatırım noktasında ÇTSO’dan çok şeyler bekliyoruz” dediler.
Engin; “Talepleri ilgili mercilere ileteceğiz”
Daha sonra söz alan ÇTSO Başkanı Bülend Engin, “Sizlerden gelen talepleri ilgili mercilere ileteceğiz” dedi ve şöyle devam etti: “Lapseki çok şeylere layık ve olması gereken yerde değil, bunu biliyoruz. ÇTSO olarak Lapseki’ye çok önem veriyoruz ve buraya üçüncü gelişimiz. Odamızın projelendirdiği ve desteklediği Lapseki Balıkçı Barınağı ve Yat Limanı’na destek vermeye devam ediyoruz. Yat Limanına büyük küçük yatlar yanaşacak ve şehrin güzelliğini artıracaktır. Çanakkale Türkiye’de yat limanı olmayan tek şehirdir. Ancak Köprü yapıldığında, çok hızlı bir gelişme yaşanacak ve Çanakkale büyükşehir olacaktır. Çanakkale Havaalanı da şehrin içinde kalmıştır. Yeni planda Lapseki tarafına taşınması düşünülmektedir. Tüm bunlar Lapseki’nin çok hızlı gelişmesini sağlayacaktır.”
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da, ilçenin gereken hizmeti alamadığını, temel sorunlarını çözemediğini belirterek, “Öncelikli olarak su ve doğal gaz sorununu çözmemiz gerekiyor” dedi. Toplantıyı düzenledikleri için ÇTSO Başkanı Bülend Engin ve Başkan Yardımcısı Sadık Aydoğan’a teşekkür eden Yılmaz, “Yat limanı konusunda ÇTSO’ya teşekkür ediyoruz. Kurum olarak süreci çok yakından takip ediyorlar. En son olarak Bursa Bölge Müdürlüğü’ne geldiğini biliyoruz. Lapseki’de öğrenciler için bir yurt yok, sahilde çay içecek bir çay bahçesi yok. Eksiklerimiz çok ve her şeyi birlikte yapacağız” diye konuştu. Konuşmasında Lapseki Anadolu Endüstri Meslek Lisesi’nin yapımını da değinen Eyüp Yılmaz, lisenin yapılacağı arsanın zamanında teslim edilemediği için sürecin 1.5 yıl uzadığını, çeşitli sorunlar yaşandığını ancak Bülend Engin’in devreye girdiğini ve inşaatın başladığını belirterek, “Bu konuda da kendisine teşekkür ediyoruz, okul Eylül ayında öğretime açılacaktır” dedi.