ÇTSO’dan 1,5 yılda 4’üncü proje

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın yürüttüğü Çarşı Caddesi projesi ilgili kurumlardan sonunda onay aldı. İlk iki projeyi kabul etmeyen kurullar, bir projenin de düzeltilmesi ile ÇTSO’ya toplam dört projeye mal olan Çarşı Caddesi Projesi ilk olarak pilot bölge üzerinde denenecek. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, üyelerin ve esnafın bu projeyi beğenmeyebileneceğini ifade ederek, “1,5 yılda dördüncü projeyi hazırladık. Yapacak bir şey yok” dedi. Engin, proje maliyetinin ise sponsorlar üzerinden karşılanacağını sözlerine ekledi.

Bir Çanakkale Belediyesi KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu) birimi, bir Anıtlar Yüksek kurulu derken ÇTSO Çarşı Projesi için bir buçuk yılda tam dört proje hazırlamak zorunda kaldı. ÇTSO Çarşı Caddesi’nde faaliyet gösteren esnafın yüzde 85’ından projenin yapımı için “Olur” aldı.

541
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çarşı Caddesi’nin üstünün kapatılması konusunda son aşamaya gelindi. Çarşı Caddesi’nin bir bölümü pilot bölge olacak, Çanakkaleliler`in ve esnafın beğenisine sunulacak. TSO Başkanı Engin, “1,5 yılda dördüncü projeyi hazırladık. Yapacak bir şey yok” dedi.
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) yürüttüğü Çarşı Caddesi projesi TSO Meclisi’nde gündeme geldi. ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal gündeme gelen Çarşı Caddesi Projesi’nin büyük oranda tamamlandığı ifade edildi. KUDEB ve Anıtlar Kurulu’ndan gerekli izinlerin alınabildiğini dile getiren Genel Sekreter Sandal, bölge esnafının bir çoğunun rızasının alındığını da söyledi. Sandal, “Çarşı Caddesi’nin üzerine kapatma projesi konusunda asma-germe membran sisteminden yararlanılacak. Daha önceki projelerde bilindiği gibi kazık sistemi mevcuttu, onlar kabul görmemişti” dedi.
 
Dördüncü proje kabul edildi
Yaklaşık bir buçuk yıl önce Çanakkale TSO yönetimi tarafından başlatılan Çarşı Caddesi’nin üzerinin kapatılması konusu sonunda nihayete eriyor. Bir Çanakkale Belediyesi KUDEB (Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu) birimi, bir Anıtlar Yüksek kurulu derken bir buçuk yıl geçti. İlk proje Çanakkale Belediyesi’nin KUDEB biriminden ikinci proje ise Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan dönmüştü. Üçüncü proje KUDEB’ten onay alırken yine Anıtlar Yüksek Kurulu’na takılmıştı. Son olarak dördüncü projeyi iki kuruma da onaylatan ÇTSO, çalışmalarına da hız kazandırdı. İki kurum da onay verince, projenin gerçekleşme ihtimali ise büyük oranda arttı.
 
Pilot bölge belirlendi
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası ise Çanakkale Belediyesi KUDEB birimi ve Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan çıkan onayların ardından vakit kaybetmeden çalışmalarına başladı. Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan “Esnafın rızasını alın” önerisine uyan TSO yüzde 85 oranında esnafın onayını almayı başardı. Çarşı Caddesi’nin İnönü Caddesi’nden ve Değirmenlik Sokak’tan girişleri arasında kalan bölgeyi pilot ilan eden TSO, burada yapılacak asma-germe membran sistemini Çanakkaleliler`in ve üyelerinin beğenisine sunacak.
 
Engin’den imalı değerlendirme
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, TSO Mart ayı olağan Meclis toplantısında yaptığı konuşmasında sitemvari sözleri ile dikkat çekti. Engin, bir buçuk yılda 4 proje hazırladıklarını ifade ederek, “İlk iki proje üyelerimiz tarafından beğenilmişti. Ancak, KUDEB ve Anıtlar Yüksek Kurulu bunu kabul etti. Yapacak bir şey yok. Üyelerimiz ve Çanakkaleliler bu projeyi beğenmeyebilirler, ama ne yapalım bu kabul edildi” dedi.
 
Kısa süreli tartışma
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis toplantısında Çarşı Caddesi’nin üzerinin kapatılması projesi görüşülürken meclis üyesi Hüseyin Şakir Oktay, “Bu projenin maliyeti nedir? Nereden karşılanacak?” dedi. Bunun üzerine ayağa kalkarak cevap veren TSO Yönetim Kurulu üyesi Can Algönül “Her meclis toplantısında bu soru soruluyor. Bu konuda odamız bütçesinden para çıkmayacak. Yeter artık yine yine sormayın” dedi. TSO meclis üyesi Ali Tamer Balçık ise “Meclis üyelerinin oda faaliyetleri ile ilgili soru sorması gayet normaldir. Lütfen daha sakin olun” diyerek Algönül’ü sakinleştirmesi dikkat çekti. TSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin ise maliyetin sponsorlar üzerinden karşılanacağını ifade etmesiyle tartışma büyümeden kapandı.
Paylaş