ÇTSO’da randevu tarihi 10 şubat

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle OSB’deki ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya geldi.

735
Başkanlardan Niyazi Önen ve Bülend Engin’in bulunmadığı kahvaltılı basın toplantısında konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş, dört yıllık süreci geride bıraktıklarını ifade ederek, ÇTSO Başkanı Bülend Engin ve yönetimdeki isimlerle Çanakkale’de bir düşünceyi, bir yapıyı değiştirmek için bir çalışma içine girdiklerini kaydetti.
 
ÇTSO Yönetimi dört yıllık aradan sonra, 10 Şubat 2013’de sandığa gitme kararı aldı. Yaklaşık beş bin üyesi bulunan ÇTSO’da üyeler, meslek komitelerini oluşturmak için oy kullanacak. Komitelere seçilen üyelerle oluşan ÇTSO meclisi de, Oda Meclis Başkanlığı ve Yönetim Kurulu seçimlerini gerçekleştirecek. Ancak seçime bir ay kala, ÇTSO’da garip bir sessizlik hakim. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeleri için çalışmalar gizli bir şekilde devam ediyor.
 
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle OSB’deki ÇTSO Kongre ve Fuar Merkezi’nde basın mensupları ile bir araya geldi. Kahvaltılı basın toplantısında konuşan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş 4 yıllık süreci geride bıraktıklarını ifade ederek, ÇTSO Başkanı Bülend Engin ve yönetimdeki isimlerle Çanakkale’de bir düşünceyi, bir yapıyı değiştirmek için bir çalışma içine girdiklerini kaydetti.
 
“Yat Limanı halk isterse olur”
ÇTSO Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş, Yat Limanı konusunda da “Bu konuda biz görevimizi yaptık. Bu konu ile ilgili daha fazla görüş bildirmek istemiyoruz. Projenin ÇED’i alınmış, herşeyi hazır. Halk yapılsın derse, proje hayata geçer. Ama bizim bunu Ankara’ya götürme gibi bir niyetimiz yok. Bekliyoruz” dedi.
 
“OSB’nin dolup taşmasını istiyoruz”
ÇTSO’nun proje üreten ve projeleri takip eden bir yönetimden oluştuğunu belirten Karakaş, Şubat 2013’de yeni seçimlerin gerçekleşeceğini, yeni yönetimin de aynı anlayışla yola devam edeceğini söyledi. Karakaş: “Biz yatırımcı bir kuruluş değiliz, ama iki sene süre zarfında ciddi yatırımları hayata geçirdik. Birisi de bu OSB’de bulunan Kongre ve Fuar Merkezidir. Burasının dolup, taşmasını istiyoruz” dedi.
 
İş Merkezi’nde Vakıflar Bankası ile yeni bir sözleşme imzaladıklarını belirten Karakaş, İş Merkezi’ndeki gelirlerin tamamının burslu öğrencilere gitmesinden dolayı gelişmeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
 
OSB Kongre ve Fuar Merkezi’nin yanında 100 dönümlük bir arazi olduğunu belirten Karakaş TOBB Üniversitesi ile ilgili projenin çalışmalarının sürdüğünü söyledi. 2015 Çanakkale’nin 100.yılında iki fakülte ile eğitim ve öğretime başlanmasının hedeflendiğini kaydeden Karakaş Çanakkale’nin üniversite kenti olması yolundaki misyonunu tamamlaması için kentte ÇOMÜ gelişirken, başka üniversitelerin açılmasının da gerektiğini söyledi.
 
Karakaş Terzioğlu’nun açacağı vakıf üniversitesi ile birlikte Çanakkale’nin üç üniversiteye kavuşacağını belirterek, bunun kente ekonomik, kültürel, bilim, eğitim anlamında ciddi getirileri olacağını söyledi. Karakaş seçimlerden sonra çalışmaların yoğunlaşacağını ve hız kazanacağını belirterek, Çanakkale’nin turizm alanında da gelişmesi için dünya basınında yer bulacak bir konsept belirleme çabası içinde olduklarını söyleyerek, bu konuda da çalışma başlattıklarını söyledi. Konsept hakkında bilgi veren Karakaş Çanakkale’nin Gücü” adlı yarışma düzenleyeceklerini ve bu yarışmanın konusunun Çanakkale Savaşları olacağını ve yarışma için dünyanın her yerinden misafirler geleceğini belirtti. “ Yarışmayla ilgili duyuruları ilerleyen günlerde yapacağız” diyen Karakaş 2015 ile ilgili Çanakkale’yi tanıtma amaçlı iki Çanakkale filminin de çekileceğini belirterek projelerden bir tanesinin hazırlandığını ve kısa süre sonra tanıtımına başlanılacağını söyledi.
 
“ÇTSO’dan AVM”
Karakaş Forum Alışveriş Merkezi’nin havaalanı engeline takılmasından sonra Çanakkale’de AVM sıkıntısının devam ettiğini belirterek, ÇTSO’nun Cennet Otoparkı alanında bir AVM açmayı ve bununla ilgili projeyi önümüzdeki süreçte hayata geçireceğini söyledi.
 
“Merkezdeki ÇTSO binası turizm danışma merkezi olacak”
İskele Meydanı’ndaki ÇTSO Merkez Binasını da bir turizm danışma merkezine dönüştürmeyi amaçladıklarını belirten Karakaş: “Burası kentimizin tüm turistik noktalarının anlatılacağı, tanıtılacağı bir merkez olacak, Çanakkale ile ilgili kitapların yer aldığı bir kütüphane yapılmasını da düşünüyoruz” diye konuştu.
 
“Yat Limanı Çanakkale’nin projesidir”
ÇTSO Başkan Yardımcısı Kemal Karakaş, Yat Limanı konusunda da “Bu konuda biz görevimizi yaptık. Bu konu ile ilgili daha fazla görüş bildirmek istemiyoruz. Projenin ÇED’i alınmış. Herşeyi hazır. Halk yapılsın derse proje hayata geçer. Ama bizim bunu Ankara’ya götürme gibi bir niyetimiz yok. Bekliyoruz” dedi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın müjdesini verdiği Hektor Heykeli için arsa satın alınarak, hediye edilmesi yönünde çalışmaları da sürdürdüklerini söyleyen Karakaş, oda ve borsalarda seçim sürecine girildiğini belirterek, “10 Şubat’ta seçimler var. Yoğun bir ay geçecek. Herkese hayırlı olsun” dedi.
 
ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Akarsu: “Biz projelerimizle buradayız. Üreten bir Yönetim Kuruluyuz. Komiteler, başkanı seçeceklerdir. Süreç böyle işliyor. Hektor ile ilgili adım atmak, yer konusunda destek olmak istiyoruz. Hazineye ait yerler varsa öngörülen, gerekirse satın alırız” dedi.
Paylaş