ÇTSO’da gerginlik bitmiyor

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı toplantısı da gergin geçti. Toplantıda söz alan ÇTSO Meclis Başkanı Niyazi Önen, görevden el çektirilme yönteminin yakışık almadığını iddia ederken, geçen meclis toplantısında gündeme gelen ÇTSO iç yönergesi yine tartışmalara neden oldu. Algönül, Önen’in eleştirilerinin haksız olduğunu dile getirdi.

726
Uzun yıllardır ÇTSO’da görev yapan Niyazi Önen bu dönemden sonra artık yönetim bazında herhangi bir adaylığının olmayacağını bir kez daha yeniledi. Oda içinde son iki yıldır yaşanan gerginliklerin herkesi olumsuz etkilediğini belirten Hayrettin Çetinkaya; “Bu bölünmüşlük ÇTSO için tehlikeli bir gidişattır” dedi.
 
 
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Nisan ayı toplantısı da gergin geçti. Mart ayı toplantısında gündeme gelen ‘iç yönerge’ tartışmalarının yanı sıra görevden el çektirilen Genel Sekreter Abdurahim Temiz konusu gündemdeydi.
 
Abdurrahim Temiz için yapacak bir şey kalmadı
Yaklaşık 20 yıldır ÇTSO Genel Sekreterliği koltuğunda oturan Abdurrahim Temiz’in Yönetim Kurulu kararıyla görevden alınması konusunda söz alan Oda Meclis Başkanı Niyazi Önen düşüncelerini açıkladı. Yönetim Kurulu’nun çalışmak istememesini normal karşılayan Önen, ancak görevden el çektirilme yönteminin yakışık almadığını iddia etti. Temiz’in yıllardır tanınan ve bilinen bir kişi olduğunu ve onurunun kırılmaması gerektiğini belirten Önen’e yanıt Oda Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin’den geldi. Engin konuşmasında bazı olumsuzlukları ortaya koyarak, Temiz ile çalışma ortamlarının sağlıklı olmadığını ve bu yüzden böyle bir tasarruf kullanmak zorunda kaldıklarını anlattı.
 
 
Yönerge ileri bir tarihe kaldı
Geçen meclis toplantısında gündeme gelen ÇTSO iç yönergesi yine tartışmalara neden oldu. Yıllardır iç yönergesinin çalışan ÇTSO’da, hazırlanacak yönerge için çalışan Yönetim Kurulu üyesi Can Algönül bu konudaki eleştirilere yine yanıt verdi. Niyazi Önen’in eleştirilerinin haksız olduğunu dile getiren Algönül yönergedeki olumsuzlukları kendilerinin yapmadığını TOBB’dan gelen şekliyle sunduklarını anlattı. Gerekirse bu olumsuzlukların değiştirilmesi gerektiğini belirten Algönül ile Niyazi Önen arasında kısa süren bir tartışma da yaşandı. Önen’in basın organlarında çıkan demeçlerine cevap vermek isteyen Algönül beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Önen kendisinin polemiklerin içersine çekilmeye çalışıldığın söyleyince ortam gerildi.
 
Önen bir kez daha açıkladı
Uzun yıllardır ÇTSO’da görev yapan Niyazi Önen bu dönemden sonra artık yönetim bazında herhangi bir adaylığının olmayacağını bir kez daha yeniledi. Gençlerin önünün açılması gerektiğinin altını çizen Önen, “Biz yıllarca buralarda görev yaptık. ÇTSO bir kurumdur. Kimsenin malı mülkü değildir. Çanakkale’de ticaret yapan, sanayicilik yapan arkadaşlarımız bundan sonra bayrağı taşıyacaktır. Ben bu dönemden sonra herhangi bir mevkiye aday olmayı düşünmüyorum” diye konuştu.
 
Çetinkaya samimi konuştu
Oda içinde son iki yıldır yaşanan gerginliklerin herkesi olumsuz etkilediğini belirten Hayrettin Çetinkaya, ‘birlik beraberlik’ demenin bir anlam ifade etmediğini söyledi. ÇTSO’nun kamplara bölündüğünü belirten Çetinkaya, “Kimi Niyazici, kimi İÇDAŞ’cı kimi bilmem başka gruptan.. Çıkıp artık birlik beraberlik içindeyiz demenin bir anlamı yok. kimse kimseyi kandırmasın. Bu bölünmüşlük ÇTSO için tehlikeli bir gidişattır” diye konuştu. Bu zamana kadar ÇTSO içinde dengeleri iyi bir şekilde korumaya çalışan Çetinkaya’nın sözleri meclis üyelerinde ‘kral çıplak’ düşüncesi yarattı.
Paylaş