havadurum

ÇTB heyeti Köln`de

Her iki yılda bir düzenlenen, dünya yiyecek içecek sektörünün en büyük buluşması Anuga Fuarı, bu yıl Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleştiriliyor.

607
 
Her iki yılda bir düzenlenen, dünya yiyecek içecek sektörünün en büyük buluşması Anuga Fuarı, bu yıl Köln’de bir kez daha dünyanın dört bir yanından gelen binlerce tedarikçi ve üreticiyi ağırlıyor. Türkiye’nin tarım gıda hayvancılık sektöründeki en köklü illerinden Çanakkale’nin tanıtımını yapmak üzere Çanakkale Ticaret Borsası, bu yıl da fuarın katılımcıları arasında yer aldı. Fuar ile ilgili bilgiler veren Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale ürünlerinin, markalarının iç piyasada güçlü bir konumu olduğunu, ancak son yıllardaki ihracat stratejisinin geliştirilmesi gerektiğini, yerel tüketicilerin yanında, Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlara ve yabancı tüketicilere de ulaşmayı hedefleyen bir çizgide şekillenmesi gerektiğini belirtti. Üzen; “Her Anuga Fuarı’nda olduğu gibi bu yıl da Köln’de gerçekleşecek heyecan verici buluşmanın bir parçası olmaktan mutluyuz. Çanakkale ürünleri ve markaları, ihracat pazarlarında güçlü bir konuma sahip değil. Bugüne kadar ürün ihraç ettiğimiz ülkelerdeki Türk tüketiciler bizler için önemli bir rol üstleniyordu. Artık, ihracatta bulunduğumuz ülkelerin yerel tüketicilerine de ürünlerimizle seslenmeyi hedefliyor, ürünlerimizi bu doğrultuda geliştiriyoruz. Hedefimiz bu fuarlara katılarak Avustralya, İngiltere, Almanya, Arap Emirlikleri gibi ülkelerde ulusal zincirlere ihracat yapmak olmalıdır. Anuga Fuarı’nın Çanakkale ürünlerinin, Çanakkale markalarının tanıtımı ile üyelerimize ihracat faaliyetleri açısından yeni fırsatlar sunacağına inanıyoruz” dedi.
 
“İlimiz için çok önemli bir fırsat”
2011 yılında düzenlenen en son Anuga Fuarı, tüm dünyadan gelen 6 bin 777 tedarikçiyi ağırlamıştı. Fuar, bu yıl da binlerce firmanın katılımı ile Köln’de bulunan dünyanın en büyük beşinci fuar alanında gerçekleştiriliyor. Çanakkale ve Balıkesir`in ortak olarak kullandığı 12 m2`lik standın Türkiye Milli Katılımının olduğu bölümde olduğunu ifade eden Kaya Üzen; “Kalkınma Ajansımız burada stand alarak bizlere tahsis etti. Bölgemizin markalarını, ürünlerini ve firmalarını burada tanıtmaya, anlatmaya çalışacağız. Burası dünyanın en önemli gıda pazarı. Borsamızla, Kalkınma Ajansımızla, firmalarımızla burada olmak ilimiz için çok önemli bir fırsat, çok önemli bir açılımdır” diye konuştu.
Paylaş