havadurum

ÇTB’den eğitime destek

Çanakkale Ticaret Borsası tarafından 2000 yılında yaptırılan Ömer Mart İlköğretim Okulu ek binası okulun tamirat, boya ve bakım işlerinin yeniden yapılması ile yeni eğitim-öğretim yılında isim hakkı alarak Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulu olarak eğitim ve öğretime açıldı..

235
İlköğretim Haftası kutlama programı kapsamında Çanakkale Ticaret Borsası İlkokulunun eğitim ve öğretime açılışı nedeniyle düzenlenen törene Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Çanakkale Milletvekili İsmail KAŞDEMİR, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Salih Çokal, Vali yardımcısı Canan Hançer Baştürk, İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, Milli Eğitim Bakanlığı Temsilcileri, Milli Eğitim Camiası mensupları, veliler ve öğrenciler katıldılar.
 
Kapalı Spor Salonunda yapılan törende Çanakkale Ticaret Borsasını temsilen Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, Başkan yardımcısı Salamon Halyo okulun inşaat ve onarım işlerini yürüten İbrahim Özdemir ve Tacettin İyibaşaran katıldılar.
 
 
Törende konuşan Başkan Üzen ilköğretim haftamızın açılışında; “Çanakkale Ticaret Borsası ilkokulunun isim hakkını alması nedeniyle bizler Çanakkale Ticaret Borsası olarak büyük memnuniyet duymaktayız. Bu güzel tesisin yapılmasında, bu güzel bilim ve eğitim yuvasının yenilenmesinde, inşaatında, onarımında destek sağlayan kurumum Çanakkale Ticaret Borsası adına sizlere sevgilerimi ve saygılarımızı sunuyorum” dedi.
 
Üzen; “Milletlerin en önemli yatırımı, en değerli yatırımı, en büyük kazancı insana yapılan yatırımdır. Gelecek nesillere yapılan yatırımdır. Eğitime, öğretime yapılan yatırımdır. Ve en pahalı, en değerli, en önemli şey ise bilgidir tecrübedir. Bilginin, tecrübenin, eğitimin değeri ölçülemez. Paha biçilemez. Bugün sağlık alanındaki araştırmalar, haberleşme ve uzay teknolojileri konularındaki çalışmalar, bilgi teknolojilerindeki çalışmalar o kadar kıymetli ve o kadar gerekli ki ülkeler, devletler buralara çok büyük kaynaklar tahsis etmektedirler. Bizler bu okula, destek olmaktan büyük memnuniyet duyduk. Onur duyduk. Gurur duyduk. Ama en büyük gururu karne gününde yaşayacağız. En büyük mutluluğu buradan, bu yuvadan yıllar sonra yetişen bilim adamlarımızı, devlet adamlarımızı, sanatçılarımızı görünce yaşayacağız. Göğsümüz kabaracak. Sevineceğiz. Bu nedenlerle bizler bu okula destek olmaya devam edeceğiz. Sponsor olmaya devam edeceğiz. Sizlerin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Sizlerin başarılarınıza çalışmalarınıza destek olmaya devam edeceğiz. Son olarak, Çanakkale Ticaret Borsası adına yeni öğretim yılımızın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor; Çanakkale Ticaret Borsası İlköğretim Okulunun ilimize, milli eğitim camiamıza, velilerimize, öğrencilerimize, öğretmenlerimize hayırlı olmasını, başarılar getirmesini temenni ediyorum” dedi.
 
Daha sonra törende Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş’ın konuşmalarının ardından konuşan Vali Güngör Azim Tuna ise özetle şunları söyledi: “Bizlere ömür boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır. Birey olarak kişinin kendisine, ailesine, çevresine, milletine ve insanlığa faydalı olması okuma-yazma öğrenmekle başlar. İlköğretim eğitim sisteminin temel taşıdır. Topluma katılmaya aday evlatlarımıza toplum içinde diğer üyelerle uyum içinde yaşamaları ve yaşamlarını daha iyi bir biçimde sürdürmeleri için gerekli olan temel bilgi ve beceriler burada kazandırılır. Yeni Eğitim ve Öğretim Yılının tüm eğitim camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlköğretim Haftasını bu duygu ve düşüncelerle kutluyor, başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz olmak üzere, velilerimize, tüm konuklarımıza sağlık ve başarılar diliyorum.“
Paylaş