havadurum

ÇTB’den Ankara çıkarması...

ÇTB heyeti, Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ’nin (GTİ) 2011 Yılı Olağan Genel Kurulu’na katılım sağladı.

503
Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ’nin (GTİ) 2011 Yılı Olağan Genel Kurulu TOBB Birlik Merkezi Sosyal Tesisleri’nde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada GTİ’nin başarısı ve çalışmalarıyla yalnızca Türkiye’de değil, dünyada da rol model olduğunu söyledi.
 
Divan Kurulu Başkanı Hüsnü Ünal’ın yönettiği GTİ’nin Genel Kurulu’na TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, GTİ Yönetim Kurulu Başkanı Arif Parmaksız, Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, GTİ’nin ortakları olarak Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salamon Halyo katıldı.
 
Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salamon Halyo GTİ Genel Kurul ile ilgili yaptığı açıklamada, Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ yapılanmasının birlik ve beraberliğin en güzel örneği olduğunu ifade etti. Gümrük kapılarının modernizasyonuyla gümrüklerde bekleme sürelerinin yarı yarıya kısaldığını ve bunun da özel sektöre büyük katkısı sağladığını ve kapıların modernizasyonunda devletin cebinden de para çıkmadığı gibi vergi gelirlerinin arttığını belirten Halyo, bugüne kadar 6 sınır kapısının modernizasyonunun gerçekleştirildiğini dile getirdi. Halyo, yeni yapılan protokolle birlikte 5 kapının daha modernizasyonuna başlanacağını sözlerine ekledi.
 
 
ÇTB stant açtı
Çanakkale Ticaret Borsası Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bahçesinde stand açtı. ÇTB heyeti, stantta Çanakkale’ye özgü ürünleri sergiledi. Stant ile ilgili bilgiler veren ÇTB yetkilileri; “Standımızda Çanakkale Gelibolu Sardalyesi, Ezine Peyniri, Zeytin, Zeytinyağı, Peynir Helvası gibi Çanakkale’ye özgü ürünlerimizi tanıtma fırsatı yakaladık. 81 ilin, oda ve borsa başkanları, delegeleri, genç ve kadın girişimcileri ve genel sekreterlerinden oluşan 5000 kişiye sunuldu. Türkiye Odalar ve Borsalar (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, standımızı ziyaret ederek ürünlerimizin tadına bakan ve ürünlerimizi inceleyen Hisarcıklıoğlu, ürünlerimize ilişkin bilgi aldılar” dediler.
Paylaş