havadurum

ÇTB’de bilgilendirme semineri

Çanakkale Ticaret Borsası’nda ISO 22000-HACCP konulu bilgilendirme semineri yapıldı...

383
Türkiye’de Kalite Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteğiyle Çanakkale Ticaret Borsasında ISO 22000-HACCP konusunda özel sektör temsilcileri bilgilendirildi. Seminere ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız, Çanakkale Esnaf Odası Yönetim Kurulu Üyesi  Ferit Bektaş, ÇOMÜ Yrd. Doç. Dr. Zerrin Yüksel, Biga Tarım İlçe Müdürlüğü Ziraat Mühendisleri, ÇOMÜ Ezine MYO ve Yenice M.O. Öğretim Görevlileri, ÇTB üyelerinden Kale Gıda A.Ş. Yetkilileri, Gelibolu Deniz Ürünleri Yetkilileri, Metin Ersöz, Gazioğlu Sucukları, Çamlıcalı Süt Ürünleri, Alakaş Süt Yetkilileri, Nizamoğlu Gıda Yetkilileri,Aydoğan Yemek Gıda Mühendisi, Tahsildaroğlu Süt Yetkilisi, Çelik Grup Ltd.Şti Yetkilisinin de aralarında bulunduğu toplam 45 kişi katılım sağladı.
 
Seminerin açılış konuşmasını yapan Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver; kaliteyi, alt yapıyı, gıda güvenliğini, tüketici sağlığını esas olan bu seminerde ilimizin, ilçelerimizin ekonomisi ve alt yapısı için çok çok önemli olduğunu söyledi. Elver; “Çanakkale olarak son dönemde çok önemli organizasyonlar ile çalışmalara imza atmaya başladık. Uluslararası fuarlara katılıyoruz. Ulusal fuarlara katılıyoruz. Üyelerimizi teşvikler, fuarlar, standartlar, ihracat çalışmaları, organizasyonlar hakkında bilgilendiriyoruz. Teşvik ediyoruz. Yönlendiriyoruz. 2015 yılındaki Çanakkale Zaferinin 100. Yılını kutlamaya hazırlanıyoruz. İhracatımızda önemli atılımlar yapıyoruz” dedi.
 
“Son yıllarda kalite, standartlaşma, yenilikçilik, sürdürülebilirlik gibi bir çok üretim terimi dünyamıza girdi” diyen Elver; “Birçok konuda çok iyi ilerlemeler kaydettik. Ama şunu da kabul etmemiz lazım.  Özellikle süt ürünleri ihracında, kırmızı et ihracında, sebze meyve ihracında, ilaç kalıntılarında önemli sorunlar yaşıyoruz. Bu konuda daha almamız gereken çok mesafe var. Bu konuda daha bir seri eğitimler ve yasal düzenlemeler yapmamız gerekiyor.  Organik üretimde bir sıra düzenlemeler yapmamız gerekiyor. Toplumumuzun, tüketicilerimizin bilinçlendirilmesi için bir çok kampanyalar,  ilanlar, tanıtımlar, düzenlemeler yapmamız gerekiyor. İşte bugün burada düzenlemiş olduğumuz bu HACCP ve ISO 22000 eğitimi bu çalışmalarımızdan bir tanesi.  Bu eğitime Odalar Birliğinin ve Kalite Derneğinin ev sahipliği yapması bizlere ve üyelerimize de farklı bir perspektif farklı bir bir açılım sağladı” şeklinde konuştu. Elver; HACCP uygulamaları konusunda Çanakkale’nin çok önemli bir konumda olduğunu sözlerine ekledi.
 
Açılış konuşmasının ardından söz alan eğitmen Robert Mitchell, ISO standardı ile HACCP hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Türkiye`de mevcut HACCP sistemi gıda mevzuatı ve gıda hijyeni yönetmeliği hakkında bilgilerin verildiği sunumun ardından seminer sona erdi.
Paylaş