havadurum

Cristiano Ronaldo’ya Kırbaç Cezası! Dünya Yıldızının İran Macerası!

Dünya futbolunun yıldızlarından Cristiano Ronaldo, İran’da verdiği bir görüntü yüzünden 99 kırbaç cezasıyla yargılanıyor. Portekizli oyuncu, portresini çizen İranlı ressam Fatemeh Hamami’ye dokunduğu ve sarıldığı için İran yasalarına göre zina suçu işlediği iddia ediliyor. Peki, Ronaldo’nun başına gelen bu olay nasıl oldu? İşte, Cristiano Ronaldo’nun İran macerası ile ilgili detaylar…

8469

Dünya futbolunun yıldızlarından Cristiano Ronaldo'nun, İranlı ressam Fatemeh Hamami ile yaşadığı buluşma, şok bir olaya dönüşüyor. Ronaldo, 19 Eylül 2023 tarihinde Tahran'da Persepolis ile oynadığı maçın ardından Hamami ile buluştu ve ona imzalı formasını hediye edip sarıldı. Ancak bu görüntüler, İran'da büyük tepki çekti. Çünkü, Hamami evli bir kadındı ve İran yasalarına göre evli bir kadına dokunmak zina suçu sayılıyor.

Cristiano Ronaldo, İranlı Ressamla Neden Buluştu?

Cristiano Ronaldo, kariyerine Suudi Arabistan ekibi Al Nassr’da devam ediyor. Takımıyla birlikte Asya Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden Ronaldo, 19 Eylül 2023 tarihinde Tahran’da Persepolis ile karşılaştı. Maçı 2-0 kazanan Al Nassr, çeyrek finale yükseldi. Maçtan sonra ise Ronaldo’yu sürpriz bir ziyaret bekliyordu. İranlı ünlü ressam Fatemeh Hamami, Ronaldo’nun portrelerini çizerek ona hediye etmek istediğini söyledi. Hamami, Ronaldo’ya ulaşmak için sosyal medyada kampanya başlattı ve sonunda istediğine kavuştu. Ronaldo, Hamami’yi takımın kaldığı otele davet etti ve onunla buluştu.

Cristiano Ronaldo, İranlı Ressama Ne Yaptı?

Ronaldo, Hamami ile buluştuğunda ona çok sıcak davrandı. Hamami’nin kendisine hediye ettiği portreleri çok beğendiğini söyledi ve ona teşekkür etti. Ardından da Hamami’ye imzalı formasını verdi ve ona sarıldı. Bu sırada çekilen fotoğraflar ise sosyal medyada hızla yayıldı. Ancak bu görüntüler, İran’da büyük tepki çekti. Çünkü, Hamami evli bir kadındı ve İran yasalarına göre evli bir kadına dokunmak zina suçu sayılıyordu.

Cristiano Ronaldo’ya Ne Cezası Verilecek?

Ronaldo’nun Hamami’ye dokunduğu ve sarıldığı için İran’da çok sayıda avukat tarafından şikayet edildiği ortaya çıktı. Şikayetler üzerine Ronaldo hakkında soruşturma başlatıldığı ve 99 kırbaç cezasıyla yargılanacağı iddia edildi. Ancak bu cezanın uygulanabilmesi için Ronaldo’nun tekrar İran’a gitmesi gerekiyor. Ayrıca Ronaldo’nun pişman olduğunu dile getirip bir daha yapmayacağına yemin etmesi halinde cezasının affedilebileceği de belirtildi.

Cristiano Ronaldo’nun Avukatları Ne Diyor?

Ronaldo’nun avukatları ise bu iddiaları reddediyor. Avukatlar, Ronaldo’nun Hamami’ye sadece nezaket gösterdiğini ve herhangi bir suç işlemediğini savunuyor. Ayrıca avukatlar, Ronaldo’nun İran’a gitmeyeceğini ve bu konuda endişe duymadığını da ifade ediyor.

(Haber Merkezi)

Paylaş