Çöp konteynırları yeraltına

Çanakkale Belediyesi, kentte yer alan çöp konteynırlarının meydana getirdiği görsel kirliliği önlemek amacıyla yeni bir proje çalışmasına başladı. İlk olarak çöp konteynırlarını “korugan”larla estetik görüntüye kavuşturmak için harekete geçen Çanakkale Belediyesi, son olarak görsel kirliliği önlemek amacıyla daha köklü bir çözüm noktasında çöp konteynırlarını yer altına almak için teknik bir araştırma içerisine girdi.

1031
 
Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü daha temiz, hijyenik ve modern bir kent yaratmak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Çanakkale Belediyesi, kentte yer alan çöp konteynırlarında yaşanan görsel kirliliği önlemek amacıyla yeni bir proje çalışmasına başladı. İlk olarak çöp konteynırlarını “korugan”larla estetik görüntüye kavuşturan Çanakkale Belediyesi, son olarak görsel kirliliği önlemek için daha köklü bir çözüm üzerinde çalışıyor. Çöp konteynırlarına kesin bir çözüm arayışında olan Çanakkale Belediyesi, çöp konteynırlarını yer altına almak için teknik bir araştırma içerisine girdi.
 
Çöp konteynırlarının yeraltına alınması konusunda bir çalışma içersinde olan Çanakkale Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar, üç noktada yapmış oldukları ‘korugan’ uygulama sonrasında daha köklü bir çözüm konusunda çalışma yapıldığını söyledi. Yeraltı çöp konteynırı ile ilgili teknik bir araştırma yaptıklarını belirten Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar; “Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak yer altı çöp konteynırı çözümünü araştırıyoruz. Bu konuda teknik bir araştırma yapıyoruz. Başkanımızın da böyle bir talebi var. Yer altı konteynırlarını araştırırken korugan da bulmuştuk. Bu korugan uygulamasını Çanakkale’de denedik. Yeraltı konteynırı projesini nihayete vardırdıktan sonra bazı noktalarda koruganlar ve bazı noktalarda da yer altı konteynırları olacak. 2013 yılında özellikle merkezi noktalarda bu tip uygulamaları yapacağız. Türkiye’de çok yeraltı konteynırı var ve çok maliyetli. Ama biz daha ekonomik olanını araştırıyoruz” dedi. Öte yandan Çanakkale’de çöp konteynırlarının “korugan”larla estetik görüntüye kavuşturulması ise vatandaşlardan büyük takdir topluyor.
Paylaş