havadurum

ÇOMÜ yönetimi neden çark etti?

ÇOMÜ “Mediko Sosyal Merkezleri’nin atıl durumda bulun-ması” sebebiyle 31 Mayıs tarih ve 13 sayılı Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda kapatılmasının uygun olduğuna oy birliği ile karar veren ÇOMÜ yönetimi neden çark etti? Mediko Sosyal Sağlık Merkezi`ne tercih edilen Tıp Fakültesi Polikliniği, kime kar, kime zarar?

1151
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite-si`nde uzun yıllardır hizmet veren ve geçtiğimiz aylarda ani bir karar ile kapatılan Mediko`da öğrenciler, 3 liraya muayene olurken, bugün Tıp Fakültesi Hastanesi muayene katkı payı olan 15 liraya muayene olmak zorunda kalacaklar. Gerektiğinde pansuman, enjiksiyon ve acil gözlem ile labaratuar ücreti ödemeden ya da 1 lira gibi cüzi bir ücret ile işini gören ÇOMÜ öğrencisi, hocası ve çalışanı neden daha yüksek ücretlere teslim ediliyor?
 
AKP iktidarı ile birlikte “Sağlıkta dönüşüm” adı altında piyasalaştığı, ticarileştiği ileri sürülen sağlık hizmetlerinin ÇOMÜ`de de aynı koşullara itilmesi tepkilere neden oluyor. Aradaki fiyat farkına bağlı olarak oluşacak “döner sermaye-nin” güçlendirileceği ileri sürülür-ken, bu seçeneğin dışında yaşanan değişim ile ilgili herhangi bir açık-lama yapılmıyor. Bu fiyat farkının öğrencinin zararına olduğu ortada iken, kimin yararına olduğu sorusu cevap bekliyor.
 
ÇOMÜ`de ambulansı, psikoloğu, diş hekimi, hemşiresi ve doktoru ile tam kadro hizmet veren Mediko`nun yerine açılan Tıp Fakültesi Polik-liniği aynı işlevi görebilecek mi? Daha önce ücretsiz olan ambulans hizmeti bile artık, ÇOMÜ öğren-cisine, akademisyenine ve çalı-şanlarına ücretli. ÇOMÜ`deki bu sağlık hizmeti değişiminin arka-sında ne var? 6 ay gibi kısa bir sürede kapatılan bir sağlık kurulu-şunun yerine farklı bir sağlık kuruluşu açmak hangi aklın ürünü? Konuyla ilgili cevap bekleyen soru-ların kim tarafından cevaplanacağı ise ayrı bir merak konusu!.....
Paylaş