ÇOMÜ Yönetimi hukuk mücadelesini kaybetti
Prof.Dr. Sedat Laçiner’in rektör olmasıyla birlikte ÇOMÜ’de sürdürülen hukuksuz uygulamalar karşısında hukuk sürecinde arka arkaya gelen kararlar ile ÇOMÜ yönetiminin hukuksuz uygulamaları bir bir ortaya çıkıyor.
Sendikalı olduğu için işten atılan ilk işçilerden biri olan Sedat Yaylacı önce taşeron şirket uygulamaları temelinde muvazaa(hileli çalıştırma )davasını kazandıktan sonra kıdem tazminatı dahil ,asıl işveren işçisi olarak toplu sözleşme hükümlerinden doğan tüm hakları için ÇOMÜ yönetimine dava açtı.Sonuçlanan dava sonrasında Sedat Yaylacı’ya kıdem tazminatı dahil tüm yasal haklarını ödenmesi karara bağlandı. ÇOMÜ yönetiminin sürdürdüğü uygulamalardan biri daha, mahkeme tarafından hukuksuz olarak tescil edildi.
Böylece ÇOMÜ yönetiminin aynı zamanda kamu kaynaklarını nasıl hoyratça kullanmış olduğu, sadece intikam alma duygusuyla hareket ederek devleti nasıl zarar uğrattığı ortaya çıktı.
Sedat Yaylacı için verilen bu kararın, muvazaa davasını(hileli çalıştırma) kazanmalarına rağmen işe iadeleri yapılmayan diğer işçilerin hakları için açmış oldukları dava için de emsal teşkil etmesi beklenmektedir. Diğer işçilerinde asıl işveren statüsündeki haklarını elde etmesi neticesinde kadrolaşma çalışmasında bulunan ÇOMÜ yönetiminin devleti nasıl zarara uğrattığı bir kez daha kanıtlanmış olacak. Bugün AKP yönetimi ile kanlı bıçaklı olan Laçiner yönetiminin, o gün işten attığı bu işçilerin yerine AKP teşkilatlarının referanslarıyla işe alımların yapılması da yaşanılan bir başka gerçek olarak dikkat çekmektedir.