havadurum

ÇOMÜ yönetimi harekete geçti...

‘ÇOMÜ’de hasta olmak yasak’ başlıklı haberin ardından açıklama yapan ÇOMÜ Rektörlüğü, bütünleme sınavlarına mazeretleri nedeniyle giremeyen öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek için çalışma başlattıklarını bildirdi. Açıklamada, yönetmelik ile ilgili düzenlemelerin uzun sürebileceği fakat sorunu giderecek geçici çözümler üzerinde çalışıldığı ifade edildi.

976
ÇOMÜ öğrencilerinin mazeretleri nedeniyle bütünleme sınavlarına girmelerinin bir hak kaybı olduğunu dile getirmeleri bu konuda yaşanmış örneklerin kamuoyu ile paylaşılması sonrasında ÇOMÜ yönetimi bu mağduriyetin giderilmesi için harekete geçti.
 
Rektörlükçe yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Üniversitemiz, Önlisans-Lisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği, 21. maddesinde her dönemde başarısız olunan dersler için bütünleme sınav hakkı tanımakta, dolayısı ile dönem sonu sınavlarına çeşitli nedenlerle giremeyen öğrencilerin de bütünleme sınavlarına girebileceğini öngörmektedir. Bu nedenle, dönem sonu sınavlarına giremeyen öğrencilere ayrıca mazeret sınav hakkı tanımamaktadır. Makul sebeplerle bir veya birden fazla dönem sonu sınavına giremeyen öğrencilere mazeret sınav hakkı tanınmamasının hak kaybı doğurduğu yönünde Rektörlüğümüze görüşler iletilmektedir. Söz konusu Yönetmeliğin ilgili maddesinin değiştirilmesi çalışmaları sürmekle birlikte, değişikliğin bizim dışımızdaki nedenlerle uzun sürede sonuçlanan bir işlem olması nedeniyle mevcut sorunu giderecek bazı geçici çözümler üzerine durulmaktadır. Gerekli iyileştirilmeler yapılabildiği ölçüde öğrencilerle paylaşılacaktır.”
Paylaş