ÇOMÜ yine gerildi!

ÇOMÜ’den yine gerginlik haberleri gelmeye başladı. Yine bir öğrencinin etrafının 7-8 öğrenci ile çevrildiği bıçakların çekildiği, tehditlerin havada uçuştuğu haberleri gelmeye başladı. ÇOMÜ’de neler oluyor?

1044
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden bir gerginlik haberi daha geldi. Önceki gün Terzioğlu Kampusu, Sağlık Yüksek Okulu’nda 7-8 kişilik bir grubun, bir öğrenicinin etrafını çevirdiği ileri sürüldü. Bıçakların çekildiği kavganın büyümeden önlendiği öğrenildi. Geçtiğimiz haftalarda ÇOMÜ öğretim fakültesinde başlayan gerginliğin Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtta iki öğrenci hastanelik olana kadar dövülmüştü. Bu olayların ardından önceki gün cereyan eden olay, üniversite içinde tedirginlik yaratırken, olayların hala önüne geçilememiş olması, kentten de tepkilere neden oluyor.
 
Savcılığa başvuruldu
Terzioğlu Kampusu Sağlık Yüksek Okulu’nda saldırıya uğrayan ve etrafını bıçaklı 7-8 kişilik bir grubun çevirdiğini ifade eden V.K isimli öğrencinin önceki gün Çanakkale Adliyesi’ne giderek Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğu öğrenildi. Savcılık tarafından polis merkezine yönlendirilen öğrencilerin ifadelerini vererek şikayetçi oldukları ifade edildi. KESK’e bağlı Eğitim-Sen ile İnsan Hakları Derneği’ne de durumu bildiren öğrencinin, can güvenliğinin olmadığını söylediği iddia edildi.
Paylaş