havadurum

ÇOMÜ yeni rektörünü arıyor

ÇOMÜ`de 2011`de göreve gelen Rektör Sedat Laçiner`in görev süresi Mart ayında doluyor. ÇOMÜ akademisyenleri Şubat ayı içinde sandık başına giderek yeni rektörünü belirleme noktasında iradelerini gösterecekler. Mevcut rektör Laçiner`in aday olup olmayacağı bilinemezken, Çanakkale tarihinin en tartışmalı ve tepki çeken rektörlerinden biri olduğu biliniyor.

1196
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nin (ÇOMÜ) 2015-2020 dönemi rektörlük seçimi gelecek ay yapılacak. Kent-üniversite tartışmalarının odakk noktası olan, sert eleştirilerin hedefi haline gelen ve göreve geldiği günden bu yana, işten çıkarma, mobbing, baskı ve daha birçok usulsüzlük iddiaları ile tepkiler çeken ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner`in görev süresi Mart ayında doluyor. Yeni rektör adaylarının da kendini göstermeye başladığı seçim yarışı oldukça heyecanlı geçeceğe benziyor. ÇOMÜ`nün bilimsel ve akademik düzeyde geliştirilmesi noktasında önemli projelere sahip olan rektör adaylarının en önemli ortak noktası ise “Kötü bir Laçiner” dönemine de dikkate alarak, üniversite dinamikleri ve kenti ile barışık bir yönetim anlayışı olarak öne çıkıyor.
 
İlk aday Prof. Dr. Hamit Er
ÇOMÜ seçim sürecinde adaylığını ilk açıklayan isim Prof. Dr. Hamit Er oldu. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Er, adaylık açıklamasındaki “2023” ve “yeni Türkiye” vurgusu ile dikkat çekmiş, AKP`ye satır arası ince mesajlar göndermişti. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hamit Er, bir dönem Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde de görev yaptı.
 
Karaayvaz kalabalık bir ekip ile yola çıktı
ÇOMÜ öğretim üyelerinden Prof. Dr. Muammer Karaayvaz, önceki gün adaylığını açıklayarak “Bu yarışta ben de varım” dedi. ÇOMÜ içindeki sevilen isimlerden biri olan Karaayvaz, adaylığını açıkladığı basın toplantısında kalabalık bir ekip ile kamuoyunun karşısına çıkmıştı. Karaayvaz da dinamikleri ile barışık bir üniversite yönetiminde olacağını ifade ederek, son dört yılda üniversite-kent arasında gereksiz tartışma ve sorunların yaşandığını söylemişti.
Acer işi sıkı tutuyor
ÇOMÜ rektörlük yarışında adaylığını açıklayan bir diğer isim ise Prof. Dr. Yücel Acer oldu. Bir dönem ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner ile çalışan ve üst düzey yöneticilik yapan Acer, Laçiner`e yakın isimlerin de desteğini alarak adaylık yarışına girdi. Acer`in dün itibariyle Ankara`da olduğu, YÖK ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeler yaptığı ileri sürüldü. Acer`in ÇOMÜ`deki seçimi atlayarak diğer etapları garanti altına almaya çalışması dikkat çekti.
Kadın aday; Arzu Mirici
ÇOMÜ Tıp Fakültesi`nin sevilen isimlerinden Prof. Dr. Arzu Mirici`nin de adaylık açıklaması dün gerçekleşti. Mirici`nin birçok akademisyenin de desteği ile aday olurken, ÇOMÜ tarihinin ilk kadın rektörü olarak tarihe geçmeye hazırlandığı öğrenildi. Çevresinde ve üniversite camiası içinde sevilen, başarılı bir adamik kariyere sahip olan Mirici, diğer adaylardan bir adım daha önde görülüyor....
Paylaş