ÇOMÜ raporları neden vermedi?

Çanakkale’nin yakından takip ettiği Kazdağları altın üretimine ilişkin bugüne kadar sessiz kalan ÇOMÜ yönetimi son olarak İl Genel Meclisi Çevre Komisyonun yapmış olduğu çalışma için 2006 yılında üniversite döner sermayesi aracılığı ile yapılan çalışmaları paylaşıp paylaşmadığı merak konusu oldu.

594
Bilimde sürekliliğin esas olduğu gerçekliğinin göz ardı edilerek 2006 yılında SRK Danışmanlık ve Mühendislik AŞ’nin talebi ile yapılan Kazdağlarının Flora ve fauna envanteri konusundaki raporlar bugün üniversite yönetiminin elinde iken bu raporların yok sayılması ve İl Genel Meclisinin talebine “bir çalışma yapıp bildirelim” şeklinde cevap verilmesi kafalarda karışıklık yarattı.
 
ÇOMÜ yönetimi ne yapmak istiyor?
Bugüne kadar Kazdağları ile ilgili konularda sessiz kalan, bir bilim kurumu olarak üzerine düşen sorumluluk anlamında hiçbir adım atmayan ÇOMÜ yönetimi şimdide elindeki yapılmış araştırmaları saklayarak kime hizmet ediyor? Kişisel sorunları ve rekabet anlayışını, önemli bir toplumsal sorunun önüne geçirerek yapılmak istenen bu engelleyici tutum sonuçta halkın menfaatlerinin yok sayılmasıdır. Elinde hazır bir çalışmayı İl genel meclisinin hazırlayacağı rapor için veri olarak sunmamak altıncılar lehine taraf olmak mıdır? Ya da bu konuda işleyen süreci zaman olarak sekteye uğratmak çabası mıdır? Çanakkale Kamuoyu bu soruların cevaplarını bekliyor.
Paylaş