ÇOMÜ öğrencisine bir şok da emniyetten!

24 Eylül tarihinde okullarında basın açıklaması yapmak isteyen, ancak Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Uğur`un gözlerinin önünde özel güvenlikçiler ve çevik kuvvet polisi tarafından `yaka-paça` dışarıya atılan öğrencilere, ÇOMÜ`nün ardından bir soruşturma da emniyetten geldi. Öğrencilerin suçu ise, okula girmek isterken, “2911sayılı kanuna muhalefet, görevli memuru mukavemet, görevi yaptırmamak için direnme” olduğu öğrenildi.

790
 
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü`ne Çanakkale Vali Yardımcısı Saim Eskioğlu imzası ile İl Emniyet Müdürlüğü`nden gönderilen yazıda, toplam 26 ÇOMÜ öğrencisine soruşturma açıldığı öğrenildi. 24 Eylül tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi`nde saldırıya uğrayan arkadaşlarına destek olmak için basın açıklaması yapmak isteyen, ancak bizzat ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Uğur tarafından izin verilmeyen ve okula çağrılan çevik kuvvet polisi ile özel güvenlik elemanlarının zorla okul dışına çıkardıkları ÇOMÜ öğrencilerine açılan soruşturma şok etkisi yarattı. ÇOMÜ`ye İl Emniyet Müdürlüğü`nden gönderilen yazıda, 26 öğrencinin ismi verilerek, “24 Eylül Çarşamba günü, saat 12:15 sıralarında, Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencisi Metehan Tuna Göre ile ilgili basın açıklaması düzenlemek için üniversiteniniz Anafartalar Kampusu içerisine giriş yapmak isteyen ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Uğur tarafından izin verilmemesi üzerine, üniversiteniz özel güvenlik personeline müdahalede bulunarak zorla yerleşke içerisine giren ve emniyet tedbiri talebiniz üzerine Anafartalar Kampüsü`ne intikal eden güvenlik görevlilerince yerleşke dışarısına çıkarılan ve yerleşke önü, İnönü Caddesi`nin Donanma Kavşağı istikametini araç trafiğine kapatan şüpheliler ile ilgili olarak Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı`nın talimatı üzerine haklarında `2911SKM., görevli memuru mukavemet, görevi yaptırmamak için direnme` suçundan şüpheli sıfatı ile ifadelerinin alınması istenen öğrencilerin ifadelerine başvurmak üzere en geç 16 Ekim Perşembe (bugün) günü mesai bitimine kadar İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü`ne müracaat etmeleri gerektiği” istendi.
 
ÇOMÜ öğrencisi neye yansın?
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde 24 Eyül`de meydana gelen olay ve ardından yaşanan gelişmeler sonrasında ÇOMÜ öğrencisinin de kafası karıştı. “Biz neye yanalım?” diyen ÇOMÜ öğrencileri, “Okula alınmadığımıza mı? Okula girmek için verdiğimiz mücadele sırasında `okula izinsiz girildiği` gerekçesi ile okul tarafından açılan soruşturmaya mı? Yoksa emniyetten açılan soruşturmaya mı?” ifadelerini kullandılar.
Paylaş