havadurum

ÇOMÜ öğrencilerinin çilesi

TOKİ yurtlarında veya evlerinde kalan öğrenciler okul yollarının şantiye alanında kalmasının ardından patika yoldan okula gitmeye çalışıyor. Durumdan şikayet eden öğrenciler, okul güzergahının değiştiğinden şehir içi otobüs şoförlerinin bile haberi olmadığını söylüyor.

1227
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Kampüsü`ne TOKİ960 konutlarındaki evlerinden veya yurtlarından gelen öğrenciler, okullarına BESYO Kapısından girdikten sonra okul içi ücretsiz ring veya şehir içi otobüsleri yardımı ile fakültelerine ulaşıyorlardı. Ancak bu alanda yapılan bir inşaat nedeni ile, güzergahlarının şantiye alanı olması öğrencileri olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz günlerde sürprizle karşılaşan öğrenciler, bu değişimin ÇOMÜ yönetimi tarafından kendilerine bildirilmediğini, Okul müdürlükleri fakülteler ve şehir içi hatlarda çalışan şoförlere dahi haber verilmeden yol kapatıldığını ileri sürdüler. “Öğrencilere sunulan alternatif yollardan biri kampüsün ana kapısına 1 lira 10 kuruş basım ile otobüslerle gitmek” diyen öğrenciler, “Şantiye arazisine girmeden patika yol yardımı ile Ziraat Fakültesi`nin aşağısına çıkan yolu takip etmek zorundayız” ifadelerini kullandılar.
 
 
Ya ikinci öğretimler?
Söz konusu patika yolda ışık ve tabela olmadığını ifade eden öğrenciler, ikinci öğretimde eğitimlerini sürdüren, arkadaşlarını da hatırlatarak “Özellikle kız öğrenciler bu patika yoldan nasıl geçecek. Ne bir ışık ne bir tabela var. Gecenin bir vakti öğrencilerin düşürüldüğü bu durum doğru mu?” dediler.
 
 
Paylaş