havadurum

ÇOMÜ öğrencileri çantada keklik mi?

ÇOMÜ`de örgütlü bulunan AKP`nin üniversite kolu ÜNİ-AK 2014 yerel seçim çalışmalarına başladı. ÇOMÜ`lü öğrencilerin kaydını Çanakkale`ye aldırıp, oylarını AKP`ye atmalarını sağlamak suretiyle AKP`nin oy oranını artırılması planlanıyor iddiaları gündeme geldi. Konuyla ilgili olarak yapılan yorumlarda, “AKP, halen gençliğin tercihlerini anlamıyor mu?” sorusu ön plana çıktı.

1230
 
AKP`nin ÇOMÜ`de örgütlü bulunan gençlik teşkilatı ÜNİ-AK, 2014 seçim çalışmalarına başladı. 2014 yılında CHP`li Çanakkale Belediyesi`ni, AKP`ye geçirme konusunda büyük gayret göstereceği şimdiden belli olan ÜNİ-AK`ın yeni projesi ile ÇOMÜ`lü öğrencilerin kayıtlarını Çanakkale`ye aldırarak, seçimlerde AKP`nin oy oranını artırmayı planlıyor. Üzerinde “ÜNİ-AK, Geleceğimize yön veriyoruz, oylarımızı Çanakkale`de kullanıyoruz” başlığı altında, “Şehitler diyarı Çanakkale`ye yakışmayan kirli görüntülere son vermek için adreslerimizi Çanakkale`ye aldırıyoruz”, “Üniversiteli gençlik okuduğu şehre sahip çıkıyor adreslerini Çanakkale`ye aldırıyor” ve “Unutmayalım ki oy kullanmak en büyük vatandaşlık görevidir” yazılı afiş ile duyuru çalışmalarına başlayan ÜNİ-AK, AKP`nin Çanakkale`deki en büyük ataklarından biri olarak yorumlanıyor!
 
Öğrencilere neler vaad ediliyor?
AKP`nin 2014 stratejilerinden biri olduğu öğrenilen ÇOMÜ öğrencilerinin AKP`ye oy vermesi hesapları ile öğrencilere neler vaad edildi. ÇOMÜ’lü öğrenciler arasında eğitim başta olmak üzere özellikle maddi olarak bazı vaatlerde bulunarak ev çalışmalarına başlanıldığı ileri sürülüyor. AKP lehine oy isteme kampanyalarından biri olarak yorumlanan bu durumun önümüzdeki dönemde iyice açığa çıkacağı tahmin ediliyor.
 
Öğrencilerin talepleri neler?
ÇOMÜ’lü gençlerin AKP’ye oy vermesini sağlamak amacıyla organize edildiği açık olan bu kampanya ile ÇOMÜ öğrencilerinin algısını ve ilgisini bir siyasi görüşe çekilerek taraf yapılmak istenmesinin ötesinde, öğrencilerin ÇOMÜ içindeki sorunları ve sıkıntıları ise görmezden geliniyor. Öğrencilerin Çanakkale`deki sorunları ve Çanakkale`den bekledikleri taleplerin neler olduğu üzerinde durulmaması kampanyanın öğrenci odaklı değil, siyasi çıkar amaçlı yapıldığının da ayrı bir göstergesi olarak ifade edildi.
 
Öğrencilerin özgür iradeleri yok mu sayılıyor?
ÜNİ-AK tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde öğrencilerin Çanakkale`de oy kullanmasını örgütleyerek, onların fikir ve düşüncelerinin alınmadan, belli bir siyasi parti temelinde oy vermelerini istemek, öğrencilerin fikir ve düşüncelerinin yok sayılması değildir de nedir? Bu konuyla ilgili olarak Çanakkale siyasi dinamiklerinin ve kent kamuoyunun yapacağı değerlendirme ise büyük önem taşıyor.
Paylaş