havadurum

ÇOMÜ Kreş ve Anaokulu Cumhuriyet coşkusunu yaşadı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kreş ve Anaokulu öğrencileri, Cumhuriyetin 100. yılını coşkuyla kutladı. Rektörlük binası önünden bando eşliğinde yürüyen çocuklar, kreşte gösteriler sundu.

748

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Kreş ve Anaokulu öğrencileri, Cumhuriyetin 100. Yılı nedeniyle kortej yürüyüşü ve etkinlik düzenledi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, “Cumhuriyetimiz, milletimizin fedakârlıkları sonucunda elde ettiğimiz en büyük kazanımımızdır. Biz de böyle kıymetli günlerde geleceğimizin emaneti olan çocuklarımızla gurur duyuyoruz” dedi.

Çocuklar Bando Eşliğinde Yürüdü

Etkinlik kapsamında, Rektörlük binası önünde toplanan kreş ve anaokulu öğrencileri, bando eşliğinde kreşe kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirdi. Yürüyüşe; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal, Prof. Dr. Hüseyin Erkul, Prof. Dr. Evren Karayel Gökkaya, Genel Sekreter V. Oğuz Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Erkan Kıllıoğlu, Rektör Danışmanı Öğr. Gör. İlker Gülcemal’in yanı sıra akademik ve idari personel de katıldı.

Çocuk Kahramanlar Unutulmadı

Kreş ve Anaokulu Müdürü Elif Yalçın ise yaptığı konuşmada, “Bu yıl 100. Kez Cumhuriyet Bayramımızı kutluyoruz. Türk milletinin eşsiz bir dayanışma örneği sergilediği bu yıllarda çocuklar da vatanını savunmak için elinden geleni yaptı. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere çocuk kahramanlarımızı ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Gösteriler Beğeni Topladı

Açılış konuşmalarının ardından, kreş ve anaokulu öğrencilerinin hazırladığı gösteriler sunuldu. Öğrenciler tarafından yapılan hediyelikler de yönetime takdim edildi.

(Saim Tunçman)

Paylaş