ÇOMÜ işçileri haklarını arıyor

ÇOMÜ’de işten atıldıkları için ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan işçiler mücadelelerini yılmadan sürdürüyor. İşten atılan işçilerin iş mahkemesinde açtıkları işe iade davasının 2. duruşması dün görüldü. İşten atılan üç işçinin davadan feragat ettikleri öğrenilirken, tanıkların dinlendiği duruşma 13 Temmuz tarihine ertelendi.

722
3. duruşma muvazaa dosyasıyla birlikte görülecek
Duruşmanın 13 Temmuz tarihine ertelendiğini belirten sendika avukatı Evin Konuk, 3. Duruşmanın muvazaa dosyasıyla birlikte görüleceğini ifade ederek; “Duruşma 13 Temmuz tarihine ertelendi. Bu celsede tanıklar dinlendi. Önümüzdeki celse ise muvazaa duruşmasıyla birlikte görülecek. Muvazaa dosyası da 13 Temmuz tarihinde görülecek”dedi.
 
Hukuksuzluklara karşı çıktıkları için işlerinden uzaklaştırıldılar
Sendika avukatı Evin konuk işten atılma süreci konusunda değerlendirmelerde bulunarak “Aslında üniversitenin çalıştırması gereken işçiler, taşeron yoluyla alt işverenlere devredilerek hakları kısıtlanmış. İşçiler, hakları kısıtlanarak çalıştırılmışlardır. Sendikal faaliyetlerde bulundukları ve bu muvazaayı üniversitede tespit ettirdikleri içinde işten uzaklaştırılmışlardır” dedi...
 
 
ÇOMÜ’de işten atıldıkları için ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşayan işçiler mücadelelerini yılmadan sürdürüyor. Hukuki boyuta da taşınan mücadelenin ikinci duruşması Çanakkale Adliyesi’nde yapıldı. İş Mahkemesinde görülen davanın ikinci duruşmasında işten atılan üç işçinin davadan feragat ettikleri öğrenilirken, tanıkların dinlendiği duruşma 13 Temmuz tarihine ertelendi.
 
3. duruşma muvazaa dosyasıyla birlikte görülecek
Duruşmanın 13 Temmuz tarihine ertelendiğini belirten Avukat Evin Konuk, 3. Duruşmanın muvazaa dosyasıyla birlikte görüleceğini ifade ederek; “Duruşma 13 Temmuz tarihine ertelendi. Bu celsede tanıklar dinlendi. Önümüzdeki celse ise muvazaa duruşmasıyla birlikte görülecek. Muvazaa dosyası da 13 Temmuz tarihinde görülecek. Bu dosyanın akıbeti beklenecek diye tahmin ediyoruz. Çünkü, dosyada muvazaa iddiamız var. İşçilerin muvazaa sözleşmelerle üniversitede çalıştırıldığını düşünüyoruz. Belgelerde bunu gösteriyor. Aslında üniversitenin çalıştırması gereken işçiler, taşeron yoluyla alt işverenlere devredilerek hakları kısıtlanmış. İşçiler, hakları kısıtlanarak çalıştırılmışlardır. Sendikal faaliyetlerde bulundukları ve bu muvazaayı üniversitede tespit ettirdikleri içinde üniversiteden uzaklaştırılmak istenmişlerdir. Bu nedenle işlerine son verilmiştir. İşçilerin yasal hakkı olan işe iade davası açarak işçilerinde yeniden üniversiteye dönmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Muvazaa nedeniyle işçilerin işten çıkarıldığını iddia ediyoruz. Dolayısıyla açılmış muvazaa davası da sonuçlanmadan mahkemenin bir karar vermeyeceğini düşünüyoruz. Şu anda 10 kişi davasına devam ediyor. 3 kişi dosyasından feragat etti” dedi.
Paylaş