ÇOMÜ Hastanesi, Terzioğlu Yerleşkesi’ne taşınacak

Kepez beldesinde kurulu Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Terzioğlu Yerleşkesi`ne taşınıyor.

600
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, yaptığı açıklamada yapılacak yaklaşık 13 milyon lira bedelli ilk ihalenin dekanlık binası, bazı birimler ve araştırma merkezlerini içereceğini söyledi.
 
Yeni Tıp Fakültesi`nin yerleşke içinde mevcut dekanlık binası ile İlahiyat Fakültesi arasında kurulacağını belirten Laçiner; “3 bloktan oluşacak diğer hizmet binaları ve 250 yataklı hastane inşaatı ihalesi ise 2013 yılı ocak ayında yapılacak. 70 bin metrekarelik alana kurulacak hastanenin 80 milyon liraya mal olması, 2014 yılında da tam olarak faaliyete geçirilmesi planlanıyor” dedi.
 
Laçiner, şu an Tıp Fakültesi`nde 125 öğretim üyesi bulunduğunu belirterek, şunları söyledi: “1,5 yıl önce bu rakam 55`ti. Yeni bir ilana daha çıkıyoruz. Öğretim üyesi sayımız 200`ü bulacak. Ardından da 250`ye çıkaracağız. Bu çok önemli bir rakam. Çanakkale`de en az 400 doktor olması demektir. Çanakkale için çok önemli bir hizmettir ve bedeli hiçbir şeyle ölçülemez. Şu anda, öğretim üyesi ve makine parkı anlamında, Güney ve Batı Marmara`nın en iyi hastanesi, en iyi tıp merkeziyiz. Bir öğretim elemanına düşen öğrenci sayısı üçü bulmuyor. Değil Türkiye`de dünyada bile çok olağanüstü bir rakam.”
 
Eğitimde çok iyi durumda olduklarını dile getiren Laçiner; “Bir tek uygulama konusunda mekan sorunumuz vardı. Onu da aşmak üzereyiz. Kepez`de bulunan mevcut hastane, yaptığımız ilavelerle birlikte yaklaşık 11 bin metrekare üzerine kurulu. Yapmayı planladığımız hastane ise 70 bin metrekare alana kurulacak. Yaklaşık 7 katı büyüyecek” diye konuştu.
Paylaş