ÇOMÜ`deki baz istasyonu yargıya taşınıyor

ÇOMÜ`deki “Saat kulesi görünümlü baz istasyonu” bazı öğretim üyeleri tarafından yargıya taşınıyor. “Öğrencilerin sağlıkları tehdit altında” diyen öğretim görevlileri, ÇOMÜ yönetiminin acilen bu duruma son vermesini istiyor.

926
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Terzioğlu Yerleşkesi`nde bulunan “saat kulesi görünümlü baz istasyonu” için tepkiler yargıya taşınıyor. Daha önce bazı öğretim görevlilerinin iddialar üzerine inceleme yaptığı ve tepki gösterdiği içinde baz istasyonu olduğu ileri sürülen saat kulesinin, öğrenci ve öğretim görevlilerinin sağlığı tehdit ettiği ileri sürülüyor. Söz konusu saat kulesinin ne amaçla oraya konulduğu, kim tarafından izin verildiği ve karşılığında ne alındığı merak konusu. ÇOMÜ`de görevli öğretim görevlileri, saat kulesinin insan sağlığı açısından zararlı olduğu yönünde bilimsel araştırma ve bulgular olduğunu ifade ederken, ÇOMÜ yönetiminin tüm tepkilere kulak tıkamasının ise anlaşılamaz bir durum olduğunu dile getirdiler.
 
Suç duyurusunda bulunuldu
ÇOMÜ yönetimi ve Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner`in “Saat kulesi görünümlü baz istasyonu” ile öğrencilerin sağlığını riske attıklarını ifade eden ÇOMÜ`lü hocalar, savcılığa giderek ÇOMÜ yönetimi ile ilgili olarak saat kulesi görünümlü baz istasyonunun kaldırılması gerekçesi ile suç duyurusunda bulundular. Öğretim görevlileri hukuki mücadelenin başladığını ifade ederek, “ÇOMÜ yönetimi, öğrencilerin sağlığından da sorumludur” dediler.
 
“Karşılığı ne?”
ÇOMÜ öğretim görevlileri, saat kulesi görünümlü baz istasyonunun üniversite içine konulmasındaki amacın ne olduğunu da sordular. Öğretim görevlileri, “Bu saat kulesi görünümlü baz istasyonunun karşılığı nedir? Neyin karşılığında öğrencilerin sağlığı tehlikeye atılıyor. Baz istasyonundan kaynaklı bir sağlık probleminin sorumlusu kim olacaktır? Öğrencisinin sağlığını hiçe sayan bir ÇOMÜ yönetimi ne yapmayı amaçlamaktadır?” dediler.
Paylaş