havadurum

ÇOMÜ'de Sıfır Atık Projesiyle Kağıttan Sanat Eserleri Üretildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, sıfır atık ile ileri dönüşüm tekniği kullanarak kağıttan objeye dönüşüm atölyesi düzenledi. Atölyede, kullanılmış kâğıtlar rengârenk kâselere, aydınlatmalara, dekoratif tabaklara ve sanat eserlerine dönüştürüldü.

1210

ÇOMÜ Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, sıfır atık ile ileri dönüşüm tekniği kullanarak kağıttan objeye dönüşüm atölyesi düzenledi. Atölyede, kullanılmış kâğıtlar rengârenk kâselere, aydınlatmalara, dekoratif tabaklara ve sanat eserlerine dönüştürüldü. Bu projeyle, ekosisteme zarar veren atık maddelerin yeniden değerlendirilmesi ve toplumda farkındalık oluşturulması amaçlandı.

Atölyeye Rektör Erenoğlu da Katıldı

Fen Fakültesi L/102-A numaralı Biyoloji laboratuvarda gerçekleştirilen etkinliğe; ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hava Özay, dekan yardımcıları, akademisyenler, Atölye Eğitmeni Ebru Baç ve öğrenciler katıldı.

“Bu tarz projeleri Desteklemeye hazırız”

Rektör Erenoğlu, etkinliğe katkı sunanlara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ekosistemin birçok nedenle tehdit altında olduğunu belirtti. “Atık maddelerden geriye dönüşüm değil de ileriye dönüşüm tekniği kullanarak ürünler üretilmesi çok önemli. Farkındalık oluşturacak bu proje şehir ve ülke çapında genişletilmeli. Halk Eğitim Merkezlerinde ve Üniversitemizin Sürekli Eğitim Merkezinde (SEM) eğitimler verilerek toplum bilinçlendirilebilir” dedi. Erenoğlu, üniversite yönetimi olarak bu tarz projelerin arttırılmasını istediklerini, destek vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Papier Mache Tekniği ile Kağıttan Objeye Dönüşüm

Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. C. Varol Tok yaptığı konuşmada, atölye hakkında bilgi vererek sıfır atık maddelerin ileri dönüşüm tekniği ile doğaya ve canlılara daha olumlu katkı sunduğunu vurguladı. Atölye Eğitmeni Ebru Baç, kâğıttan hamurun nasıl yapıldığını anlattı ve “Papier Mache/Kağıt Hamuru” tekniğinin bir ileriye dönüşüm örneği olduğunu dile getirdi. Baç, kullanılmış kâğıtların yeniden değerlendirilerek rengârenk kâselere, aydınlatmalara, dekoratif tabaklara, tek tek elde üretilen birer objeye ve sanat eserine dönüştürülebileceğinin altını çizdi.(Yunus Erzincanlı)

Paylaş