havadurum

ÇOMÜ'de sağlık turizmi: İlk hastalar tedavi ediliyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) , sağlık turizmi alanında öncü bir rol üstleniyor. Özbekistan’dan gelen ilk hastalar, üniversitenin hastanesinde tedavi ediliyor.

1606

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, sağlık turizmi alanında önemli çalışmalar yürütüyor. Üniversite, uluslararası ölçekte birçok ülke ile görüşmelerini sürdürüyor. Son olarak Taşkent Tıbbiyat Akademisi ile eğitim ve sağlık hizmeti sunumu işbirliği protokolü imzalayan üniversite, Özbekistan’da bir eğitim ve sağlık merkezinin açılmasında son aşamaya geldi. Özbekistan’dan ilk hastalar üniversitenin hastanesinde tedavi görmeye başladı.

3 hasta tedavi edildi

Yaklaşık 4 yıl önce Taşkent’te yaşanan bir patlamada ağır yaralanan ve çeşitli uzuvlarını kaybeden Khulkar Pırnazar ve kızları Asila ile İnoyot, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin sağlık turizmi protokolü kapsamında Türkiye’ye getirildi. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akyürek ve ekibi tarafından yapılan operasyon ve tedaviler sonucunda anne ve kızlarının sağlığına kavuştuğu bildirildi. Böylece 39 yaşındaki Khulkar Pırnazar ve kızları 5 yaşındaki Asila ile 6 yaşındaki İnoyot’un fiziksel ve mental olarak yeniden hayata tutunmalarının sağlandığı ve tedavilerinin ardından memleketlerine uğurlanacakları öğrenildi.

"Pilot ölçekte çalışmalar tamamladı"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesindeki sağlık turizmi uygulamalarının pilot ölçekte çalışması başarıyla tamamlanmış olup, söz konusu birimlerimizde sağlık turizminin yanında sürdürülebilir hizmetlerin yürütülmesi faaliyetleri, üniversitemizin tanıtımı ve markalaşmasının yanısıra bölge ekonomisine katkıda bulunacak şekilde artarak devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş