ÇOMÜ`de `Duran adamlar` eylemi

ÇOMÜ Rektörlüğünün önünde bir araya gelen bazı akademisyen ve öğrenciler `duran adam` olarak, kitap okuma eylemi yaptı. 15 dakika süren eylem, Rektör Prof. Dr Sedat Laçiner`in emri ile engellenmek istendi, ancak tüm müdahaleler eyleme engel olamadı.

1478
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörlüğü önünde bir araya gelen bir grup akademisyen ve öğrenci "duran adam" olarak eylem yaptılar. Gezi Parkı direnişinde, yaklaşık bir aylık halk hareketinin simgelerinden biri olan "duran adam" eylemi ÇOMÜ`de de gerçekleştirildi.
Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Talat Koç başta olmak üzere bazı akademisyenlerin ve öğrencilerin katıldığı eylem 15 dakika sürdü. Eylemde akademisyenler ve öğrenciler beraberlerinde getirdikleri kitapları okudular.
 
Laçiner`den kitap okuma eylemine yasak
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, eylem başlamadan önce rektörlüğe geldi. Laçiner, burada önce Prof. Dr. Telat Koç`a "burada eylem yapamazsınız" dedi. Laçiner`in, "Sen burada eylem yapacağına git final sınavını yap" diyerek Prof. Dr. Koç`a yönelik çıkışması dikkat çekti. Laçiner, daha sonra "Burada eylem yapmak yasal değil. Buna hakkınız yok" diyerek görevlilere "burada eylem yapamazlar, arkadaşları dışarıya çıkarın" talimatı verdi.
 
Öğrencilerin isimlerini not ettiler
Laçiner`in gergin tavırları tepki çekerken, eyleme katılanlar kitap okuma eylemlerine devam ettiler. Görevlilerin eylemi engellemeye çalışmalarına rağmen, grup kitap okumaya devam ederken, bazı görevliler eyleme katılan öğrencilerin öğrenci kimlik kartlarını alarak isimlerini not etmeleri dikkat çekti.
 
Paylaş