havadurum

ÇOMÜ’den Özhan’a fahri doktora

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Senatosu, sanatçı Ahmet Özhan’a Türk müziğine katkıları nedeniyle fahri doktora unvanı verme kararını aldı.

617
ÇOMÜ senatörlerinin oy birliğiyle aldığı kararda gerekçe olarak Ahmet Özhan’ın Türk müziğini icrada ve sevdirilmesinde göstermiş olduğu büyük katkılar gösterildi. Özhan’a cüppe giydirilmesi ve karar okunması törenleri ilerleyen günlerde yapılacak.
Ahmet Özhan kimdir?
ÇOMÜ Senatosu’nun fahri doktor unvanı verme kararı aldığı Ahmet Özhan, Türk musikisinin en önemli isimlerinden biri. 26 Ağustos 1950 Şanlıurfa doğumlu olan sanatçı, müziğin yanı sıra bir çok dizi ve filmde de rol aldı. İstanbul Belediye Konservatuarı ve Üsküdar Musiki Cemiyeti’nde müzik eğitimini tamamlayan Özhan bir çok 45’lik, plak, longplay, kaset ve CD’ye imza atmıştır. Ahmet Özhan, popüler ve Klasik Türk Müziği`nin yanı sıra, 80’li yılların başından itibaren tasavvuf müziği çalışmaları ile yeni bir akımın da öncüsü olmuştur. Sanat hayatı boyunca, Türk Müziği`nin popüler ve diğer alanlarında bir çok ödül kazanmış, yurt içinde yüzlerce konserle ülke sanatına katkıda bulunmuş ve yine çeşitli ülkelerde katıldığı festivaller ile beş kıtada konserler vermiştir. Özhan, 1998 Yılında “Devlet Sanatçısı” unvanını almıştır. 1981-1991 yılları arasında TRT İstanbul Radyosu`nda ses sanatçısı olarak görev yapan Ahmet Özhan, 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nun kuruluşunda yer almış ve o tarihten beri bu topluluğun Kurucu Genel Sanat Yönetmenliği görevini sürdürmektedir.
Paylaş