ÇOMÜ’de neler oluyor?

ÇOMÜ’de uzun zamandır yaşanan ayrımcılık, ötekileştirme, hukuksuzluk ve mobbing iddialarından sonra şimdi de imha hareketi başlatıldığı iddia ediliyor.

1828
Bugüne kadar öğretim üyeleri üzerinde çeşitli mobbing iddiaları ile  gündemde olan ÇOMÜ’de şimdi de çeşitli öğretim üyeleri için “siciliniz bozuktur” şeklinde,   hiçbir gerekçe gösterilmeden yapılan değerlendirmelerle öğretim üyelerinin geleceklerine ilişkin, aynı zamanda yaşamlarını sürdürmeleri konusundaki şartları olumsuzlaştıracak,  bir yaşam hakkı ihlali uygulaması ile öğretim üyeleri üzerinde sürdürülen baskıların bir imha hareketine dönüştürüldüğü iddia ediliyor.21 yıllık Üniversite tarihinde çalışanların özlük haklarına karşı sicil bozma şeklindeki  bu çirkin saldırının  bir ilk olduğu  ve şu anki yönetimin başarısı(!) olduğu iddia edildi.
 
Öğretim üyeleri kaygılı
Kendileri gibi düşünmeyen öğretim üyelerinin her fırsatta ötekileştirildiği, disiplin soruşturmaları ile baskı altına alındığı, gizli tanık  iddialarına dayandırılarak cezalandırıldığı savunma haklarının bile kullandırılmadan cezalara çarptırıldığı uygulamalardan sonra, şimdi de bazı öğretim üyelerine “siciliniz bozuktur” şeklinde bildirimler gönderilmeye başlandı. Hiçbir gerekçe gösterilmeden sicillerinin bozuk olduğunun bildirildiği bu uygulamanın ardından neler çıkacağı şimdiden merak konusu oldu. Hiçbir gerekçe belirtilmeden yapılan bu uygulama, ileride öğretim üyelerinin iş güvencelerini olumsuz etkileyecek girişimlerin habercisi olarak kaygı uyandırmakta.
 
Çanakkalelilere  çağrı
Bugüne kadar sürdürülen baskıların şimdi daha üst perdeden bir anlamda imha operasyonuna dönüşmesi öğretim üyeleri arasında gelecek kaygısı yaratmış durumda. Bu uygulama sonrasında, vicdanlardan yoksun bir şekilde iş güvencelerinin ayaklar altına alınması duyulan kaygıların en başında geliyor. Üniversitenin iki yıl içerisinde ne duruma getirildiğinin bir göstergesi olan bu gelişmelere maruz kalan öğretim üyeleri baskıları kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini, bu imha hareketine karşı da yasal haklarını sonuna kadar kullanarak bu art niyetli keyfiyeti boşa çıkaracaklarını bildirdiler. Çanakkale’deki tüm demokrasi ve hukuktan yana olan, insan hakları konusunda duyarlı, vicdanlı   herkesi de ÇOMÜ yönetiminin bu imha hareketine karşı olmaya davet ettiler.
Paylaş