ÇOMÜ’de kayıtlar başladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde (ÇOMÜ) yeni öğrenci kayıtları başladı.

348
ÇOMÜ Terzioğlu Yerleşkesi`nde düzenlenen etkinlikte, ÇOMÜ`yü bu yıl kazanan Mustafa Mert Küçükaydın`ın kaydını Vali Vekili Hüseyin Kulözü, Buse İleri`nin kaydını Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Züleyha Çokder`in kaydını ise Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner yaptı. Vali Vekili Kulözü, yaptığı açıklamada, kayıtlar sırasında ilk üniversite yıllarına döndüklerini belirterek; “Tarihi ve önemli birikimiyle büyüyen gelişen üniversitemize kayıt yaptıran tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum, hayırlı olsun diyorum” dedi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise üniversitenin Çanakkale için çok önemli bir varlık olduğuna işaret ederek; “Üniversitemizin birçok öğrenci tarafından tercih edilmiş olması çok değerli. Artık puanlar da yükseliyor. Öğrencilere ve öğretim görelilerine başarılar diliyorum. Üniversitemizin hızla ilerleyerek daha başarılı dönemler geçirmesini istiyorum” diye konuştu.
 
Ayvacık’ta ilk kayıt Şahin’den
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ayvacık Meslek Yüksekokulu’nda kayıt maratonu başladı. Kayıtların başlamasıyla ilçeye gelen öğrencilerin ilk kaydını Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ile Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Selçuk Berber yaptı. 3 Eylül tarihi itibariyle başlayan kayıtlarla birlikte Ayvacık Meslek Yüksekokulu’nda kontenjanların tamamen dolu olduğu, ilçeye bu yıl gelecek yeni öğrencilerle toplam öğrenci sayısının 600’e ulaşacağı öğrenildi. Günün ilk ışıklarında aileleriyle ilçeye gelmeye başlayan öğrencilerin kayıt telaşı ve heyecanları görülmeye değerdi. Ayvacık Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda kurulan kayıt standlarında sabahın erken saatlerinde Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin’in katılımıyla ilk kayıt yapıldı. Tekirdağ Çorlu’dan İşletme Yönetimi Bölümü’nü kazanan Erdi Yürük 2012 – 2013 Akademik Yılı’nda Ayvacık Meslek Yüksekokulu’na kaydı yapılan ilk öğrenci olurken, Belediye Başkanı Şahin ile Yüksekokul Müdürü Berber tarafından kendisine hediyeler takdim edildi.
 
“Öğrencilerimizi hemşehrimiz olarak görüyoruz”
İlk kayıtın gerçekleştirilmesinin ardından salonda bulunan ailelerle uzun süre sohbet eden Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin; “İlçemizi kazanarak gelen öğrencilerimize hoş geldiniz diyorum. Ayvacık öğrencilerle iyi ilişkiler kurabilen bir ilçe. Öğrencilerimiz burada güven unsuru başta olmak üzere derslerine çalışabilirler. Biz yerel yönetim olarak ekibimizle öğrencilerimize ve yüksekokulumuza yardımcı olmaya çabalıyoruz. Bizler ilçemize gelerek burada iki yıl boyunca eğitim gören öğrencilerimizi fahri hemşehrimiz olarak kabul ediyoruz.” dedi. İlk kayıtın ardından uzun süre öğrencilerle ve aileleriyle sohbet ederek ilçe hakkında bilgiler veren Başkan Şahin yüksekokuldan ayrıldı. 3 Eylül’de başlayan kayıtlar hafta boyunca devam edecek.
Paylaş