havadurum

ÇOMÜ’de istifa depremi

ÇOMÜ Web sitesinde “ÇOMÜ’de nöbet değişimi”başlığı ile duyurulan Rektör yardımcılarının istifa haberi aynı zamanda 1 yılda 7 rektör yardımcısı değişimi ile bir rekoru da beraberinde getirdi.Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hamit Palabıyık, Prof. Dr. İbrahim Kaya ve Prof. Dr. Yücel Acer yerlerini Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Handan Işın Özışık Karaman, Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özdemir`e bıraktı.

2002
 
Prof. Dr. Hamit Palabıyık
 
 
Prof. Dr. İbrahim Kaya
 
 
Prof. Dr. Yücel Acer
 
Rektör Sedat Laçiner’in gerek rektörlük seçimleri gerekse rektörlük döneminde önemli destekçisi olan isimlerin Rektör yardımcılığından ayrılması akıllara ÇOMÜ’de neler oluyor sorusunu getirdi. Sedat Laçiner Rektörlüğü ile birlikte akademik çevrelerde yaşanan çeşitli rahatsızlıklara bir yenisi mi eklendi yorumları ile birlikte Laçiner ve ekibinin önümüzdeki günlere ilişkin yeni bir strateji hazırlığı noktasındaki değerlendirmelerde yapılan yorumlar arasında.Bu arada bazı Rektör danışmanlarının da istifa ettiği iddialar arasında.Bir süre önce Eğitim-Sen tarafından ÇOMÜ hakkında yapılan eleştiriler için, ÇOMÜ kurumsal olarak cevap vermezken;  Rektör Yardımcısı Hamit Palabıyık tarafından bir internet sitesinde yapılan açıkla-malar sonrasında Hamit Palabıyık’ın istifası başka bir giz olarak özelliğini koruyor.
 
Eğitim-Sen  etkisi mi?
Eğitim Sen Üniversite Temsilcisinin çok kısa bir süre önce yaptığı açıklamada “yönetimde kadın akademisyenlerin yeteri kadar temsil edilmemesi” eleştirisi sonrasında yeni atanan rektör yardımcılarının ikisinin kadın olması gözlerden kaçmadı. Eğitim sen tarafından gündeme taşınan bu sorunun  dikkate alınmış olması olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi....
 
Yeni bir vitrin mi?
Sedat Laçiner ve A takımının gerek üniversite gerekse kent ile olan ilişkilerinde oldukça yoğun sorunlar yaşamasına bağlı olarak yeni bir vitrin ile bu konuda yeni bir başlangıç stratejisi ile bu değişimlerin gündeme getirildiği konusundaki yorumlar ile birlikte aynı zamanda Laçiner ekibinin daha uzun vadeli hedefleri içinde böylesi bir yapılanmaya gittiği konuşuluyor.
Paylaş