ÇOMÜ’de hasta olmak yasak

ÇOMÜ’de eğitim gören öğrencilerin, bütünleme sınavına girmek için arkadaşları tarafından battaniyelerle taşınması şaşkınlık yarattı. Sınava girebilmek için zor anlar yaşayan kazazede öğrenciler, kendilerine yönetmeliği göstererek sağlık ya da kaza mazeretine olumlu yaklaşmayan yetkililere ateş püskürdü.

1236
 
Çanakkale’de yaşanan bu olay herkesi şaşkına çevirirken, hasta olan ve trafik kazası sonucu bacağı kırılan öğrenciler, battaniyelerle taşınarak bütünleme sınavına katılabiliyor. Sınava girebilmek için zor anlar yaşayan kazazede öğrenciler, sağlık ya da kaza mazeretinin geçerli olmamasına tepki gösterdiler.
 
Sağlık Yüksek Okulu Acil Yardım ve Afet Yönetimi 1. Sınıf Öğrencisi Fatma Şimşek, 20 Aralık 2011 de okul içerisinde geçirdiği trafik kazası sonucu kafatasında kırık, burnunda çatlak, dişlerde kırık, gözlerde hasar sonucu yaşadığı mağduriyete rağmen ÇOMÜ yetkililerinden ‘Yönetmelik bu’ şeklinde aldığı cevap karşısında şaşkına döndü. Aynı zamanda epilepsi hastası olan ve kazanın etkileriyle hastalığı tetiklenen Şimşek, yaşadığı olumsuzluklara rağmen bütünleme sınavlarına hazırlanıyor.
 
 
18 Aralık’ta bisikletinden düştüğü için çenesinde yarık, sol diz kapağında kırık ve sağ ayağında zedelenme olan ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisi Latife Abiç ise bütünlemelerde mağdur olmamak için final sınavlarına girebilmek için arkadaşları tarafından battaniye içinde taşındı. Fakülte önüne otomobil içerisinde gelerek sınavlarına giren Abiç, tüm çabalarına rağmen yönetmeli gerekçesi ile sağlık/kaza mazereti kullanamıyor.
 
“Hiçbir mazeret gözetmeksizin bütünleme sınavına girmeyen öğrencilerinin dönemi yönetmelikçe uzatılıyor” şeklinde karar alan ÇOMÜ yönetimine tepki gösteren öğrenciler; “Özgür düşüncenin, eleştirinin öğretildiği varsayılan üniversitelerde insanların bu şekilde mağdur edilmesi düşündürücüdür. Bu kurumların ne kadar hak ve hukuka uygun yönetildiği gözden geçirilmelidir. Suç işleyen öğrenciler nerede ve nasıl olursa olsun öğrenci kimliğinden dolayı okul yönetimince sorgulanabilirken, okulun, öğrencilerin sağlık mağduriyetlerine takındıkları duyarsızlık evrensel değerler atfedilen üniversiteye olan güvenleri sarsıyor. Bu sistemde kesinlikle akademisyen olarak kalmayı düşünmüyoruz” dediler.
 
 
Paylaş