havadurum

ÇOMÜ’de fotoğraflar öyle demiyor!

Çanakkale`de 24 Mayıs tarihinde meydana gelen 6,5`lik depremin ÇOMÜ`de de hasara yol açtığı, bazı duvarların çatlarken bazılarında sıvaların döküldüğü gözler önüne sergilendi. Dün sosyal medyada fotoğrafları paylaşan öğrenciler, “Üniversitemizde herhangi bir şey yok” diyen, Rektör Laçiner`e yayınladıkları resimlerle durumun hiç de öyle olmadığını gösterdiler....

1719
 
Merkez üssü Gökçeada açıkları olan 6,5`lik deprem genelinde çok sayıda hasara yol açtı. Depremin etkileri ile ilgili gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Çanakkale Viyadüğü zemininde meydana gelen çatlakların ardından sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar da dün günün konusuydu. Öğrenci Kolektifleri sayfasından paylaşılan fotoğraflarda ÇOMÜ`nün duvar ve kolonlarında çatlaklar meydana geldiği ileri sürüldü. “24 Mayıs`ta meydana gelen deprem sonrası Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite Eğitim Fakültesi binaları dökülüyor!” notuyla paylaşılan fotoğraflar ile ilgili, “Çanakkale`de yaşanan deprem sonrasında bir çok ev ve iş yerinde hasarlar oluşmuştu. Bu hasarlardan biri de ÇOMÜ`de yaşandı. Eğitim Fakültesi, kirişlerindeki sıvalar döküldü ve çatlaklar meydana geldi. Ama üniversite yönetimi tarafından bu konuda her hangi bir önlem alınmadı. O binalarda öğrenim devam ediyor. Eğer bir önlem alınmazsa olası bir depremde bir facia yaşanabilir” bilgisi verildi.
 

“Yönetimin durumdan haberi bile yok”
“Üniversite yönetiminin durumdan haberi bile yok!” diyen öğrenciler, “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner`in attığı twit`den de görüyoruz ki üniversite yönetiminin Eğitim Fakültesinde olanlardan bile haberi yok. Çanakkale yaşanan deprem sonrası ÇOMÜ Eğitim Fakültesi ardından Fen Edebiyat Fakültesinin de durumu aynı ve hiçbir önlem yok” ifadeleri kullanıldı.
 
 
 
Paylaş