ÇOMÜ’de fırtınalar durmuyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Balıkçılık Teknolojisi Bölümü’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Bülent Cihangir`in, aynı üniversitenin Bayramiç’te bulunan Meslek Yüksekokulu’na görevlendirmesi yapıldı.

1239
Kendi iradesi dışında gelişen bu görevlendirmenin bir anlamda “cezalandırmak” ya da sürgün olduğunu ifade eden Prof. Dr. Bülent Cihangir, Rektörü ile hiçbir şekilde görüşemediğine ya da görüştürülmemesine bir anlam veremediğini beyan etti. Prof. Dr. Bülent Cihangir; “böylesi bir görevlendirmenin yapılmış olmasına tam olarak bir anlam veremediğini, görev yapmakta olduğu yüksekokulun müdürüne karşı açmış olduğu “mobbing” davasının gerekçe olabileceğini düşündüğünü” söyledi. Cihangir; “devletten aldığı maaşın hakkını verebilmesinin bütün koşullarının ortadan kaldırılarak doğrudan bir’ kamu zararı’ oluşacağını ifade ederek , bunun için de her türlü yasal haklarını kullanacağını bildirdi.
 
Trajikomik bir durum
Halen görev yapmakta olduğu okulun 2 yıl öncesinde kurulma aşamasında emek veren ve bölüm başkanlığını yaptığı bölümün gelişmesi için çaba gösteren Prof.Dr. Bülent Cihangir’in yeni görevlendirildiği Bayramiç Meslek Yüksekokulu’nda öğrenci ve eğitim programı bulunmaması ise tam bir “trajikomik” durum olarak değerlendirilmektedir.
 
Öğrencilerinden hocalarına destek
Bu gelişmeler karşısında öğrencilerinden birisinin sosyal medyadaki tepkisi şu şekilde yer almıştır: “haberi aldığımızdan beri arkadaşlarla konuşuyorum, gerek Balıkçılık 1, gerekse bizim sınıftaki arkadaşlar ellerinden geleni yapmaya hazırlar. Bizi adaya bağlayan, okulda kalmamızda çok büyük emeği olan canımız Bülent hocamızı tekrardan okulumuzda görmek için elimizden geleni yapacağız, en önemlisi de bizim bölümümüzün kurucusunu nasıl olur da görevinden alırlar hala anlam veremedik. Bizler yeni bir bölüm başkanı değil Bülent CİHANGİR hocamızı istiyoruz ve bunun için yapılabilecek şeylerin hepsini yapacağız…”
 
Bir Gökçeada sevdalısı
Kendisi adeta bir “Gökçeada sevdalısı” olan Cihangir’in, adaya geldiği andan itibaren adanın tanıtımında ve gelişmesindeki gayretleri dikkatlerden kaçmamıştır. Adanın çevre sorunlarına da dikkatleri çekerek, yerel gazetelerde düzenli olarak köşe yazılarıyla toplumsal sorumluluklarını yerine getirmeye çalışmış bir akademisyendir.
 
Prof.Dr. Bülent Cihangir’in Balıkçılık Teknolojisi Bölüm Başkanlığı görevi yanında, Gökçeada Kent Konseyi Çevre Grubu Başkanlığı, Gökçeada Kızılay,  Gökçeada Spor Kulübü, Gökçeada Gastronomi Derneği, Gökçeada Çevre ve Kültürü Koruma Derneği üyelikleri, “Citta Slow” bilim kurulu üyeliği ve Gökçeada Çevreci İşadamları Derneği`nin onur üyelikleri bulunmaktadır. Ayrıca adada yaşadığı 2 yıl içerisinde, eşi ile birlikte Gökçeada için 3 bilimsel araştırma projesi hazırlayıp sunmuş ve bu projeler kapsamında yüksekokula 30 bin liralık malzeme temin edilmesini sağlamışlardır. Şu sıralar ise Gökçeada doğa ve kent rehberi kitabı hazırlığı içerisindedir. Bu gelişmeler karşısında faaliyetlerinin kesintiye uğrayacağı aşikardır.
Paylaş