havadurum

ÇOMÜ’de “Halkların kardeşliği” soruşturması!

ÇOMÜ`de görev yapan Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Çağdaş Balcı, hakkında açılan soruşturmanın ardından Gazetemiz Çanakkale OLAY`a konuştu. Panelde, “Türkiye`de ba-rışı Kürtler, Ermeniler, işçiler ve emekçiler getirecektir. Barış halkların kardeşliği temelinde oluşacaktır” söylemi üzerine soruşturma geçirdiğini ifade ederek, kendisini savunmaya devam edeceğini bildirdi.

840
ÖZEL HABER - Seçkin Sağlam
 
İlk kez gazetemiz Çanakkale OLAY`ın “ÇOMÜ`de 100`üncü yıl soruşturması” başlığı ile gündeme getirdiği ÇOMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Çağdaş Balcı hakkında açılan soruşturmanın süreci devam ediyor. Türk Tabipler Birliği Genel Merkezi genel merkezinin de yakından ilgilendiği konuda soruşturma baskısı ile karşı karşıya kalan Balcı, gazetemiz Çanakkale OLAY`a özel açıklamalarda bulundu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy`un soruşturmacı disiplin amiri olarak görev aldığı soruşturmanın temeli ise “Hekimler ve Barış” paneli. 25 Nisan tarihinde ÇOMÜ Süleyman Demirel Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen “Hekimler barış için bir araya geliyor” sloganı etrafındaki, Avustralya ve Yeni Zelanda Tabipler Birlikleri başkanları ile Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Beyazıt İlhan’ın da katıldığı panelde konuşması nedeni ile hakkında soruşturma açılan Balcı, fikir ve ifade özgürlüğü kapsamında, panelde işlenen konular temelinde görüşlerini açıkladığını bildirdi. “Sözlü ve ideolojik propaganda” “Suçu” gerekçesi ile hakkında soruşturma açıldığı kendisine Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy imzalı, yazı ile tebliğ edilen Balcı, söylediklerin suç unsuru taşımadığını bildirdi.
 
“Ermeni sorunu değil, soykırım”
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Çağdaş Balcı, Türk Tabipler Birliği`nhe bağlı Çanakkale Tabip Odası`nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen panelin soru-cevap bölümünde “AKP devleti bilinçli olarak 24 Nisan’ı tercih etti. Olayın `Ermeni sorunu` diyerek geçiştirilemeyeceğini, açık bir Ermeni soykırımı olduğunu söyledim” diyen Balcı, “Ardından ise barışı güçlülerin değil, ezilenler getirecektir. Bizim ülkemizde de barışı, işçilerin, emekçilerin, Türklerin Kürtlerin, Ermenilerin halkların kardeşliği içerisinde getireceğini söyledim” ifadelerini kullandı. Balcı, “Bu konuşma, bir suç unsuru teşkil etmediğini düşünüyorum. Doğal olarak soruşturma süreci içerisinde de hakkımı sonuna kadar, örgütlü bulunduğum meslek kuruluşlarım ile birlikte savunacağım” dedi.
 
Soruşturma Balcı`ya tebliğ edildi
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Bölümü Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Dr. Çağdaş Balcı hakkında açılan ve Soruşturmacı olarak Disiplin Amiri Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy imzalı yazıda, “25 Nisan 2015 Cumartesi günü Çanakkale Tabip Odası tarafından düzenlenen ‘Hekimler ve Savaş’ konulu konferansta Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’ne göre, sözlü ideolojik propaganda yaptığınız iddiası ile 8 Mayıs tarihinde hakkınızda soruşturma başlatılmıştır. Yüksek Öğretim Kurumları Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği’nin 24’üncü maddesi gereğince savunma hakkınız bulunmaktadır. Konuyla ilgili olarak savunmanızı yapmak üzere 21 Mayıs 2015 tarihinde saat 16.30’da Tıp Fakültesi Dekanlık Makamında hazır bulunmanız; belirtilen tarihte savunmanızı yapmamanız halinde, savunma hakkınızdan vazgeçmiş sayılacağınız ve hakkınızda mevcut delillere göre soruşturma raporu düzenleneceği hususunda, bilgilerini ve gereğini önemli rica ederim” ifadeleri yer almıştı.
Paylaş