"Çocuklar için çabalıyoruz"

343
Kahramanmaraş`ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 6 Şubat günü meydana gelen depremin bilançosu ağır oldu. 30 bini geçkin yurttaş hayatına gözlerine yumarken, depremden etkilenen 10 il ise tanınmaz hale geldi. On binlerce vatandaş ise çadır kentlerde yaşamlarına devam ediyor. Barınma, ısınma, yemek, su, hijyen gibi birçok sorunla mücadele eden depremzedelerin arasında çok sayıda da çocuk var. Depremin ardından enkazlardan kurtarılan refakatçisi olmayan çocuklar için koruyucu ailelik uygulaması başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerdeki, 1362 refakatsiz çocuğun Bakanlık sistemine kayıtlı olduğunu, bu çocuklardan 369`unun kimlikleri tespit edilerek, eşleştirilerek ailelerine teslim edildiğini bildirdi. Afet bölgesinde, psiko-sosyal gelişimleri açısından e çok dikkat edilmesi gereken çocuklar için ise gönüllü kuruluşlar harekete geçti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ÇABA Çok Amaçlı Erken Çocukluk Eğitimi Merkezi Kozalak Atölyesi, depremzede çocukların yaşamla bağlarını güçlendirmek ve oyun ihtiyaçlarını karşılamak kampanya başlattıklarını duyurdu.
 
"Çocuklarımız için kampanyaya başlattık
ÇABAÇAM tarafından yapılan açıklamada, "Depremden en çok etkilenen çocuklar ise6 Şubat 2023`te, Kahramanmaraş merkezli 10 ilimizi etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremde zarar gören herkese geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah`tan rahmet, yakınlarına da baş sağlığı diliyoruz. Bu süreçleri hep birlikte aşacağız! Bu düşünceyle siz dostlarımızla birlikte ÇABAÇAM Kozalak Atölyesi Gönüllüleri olarak afetten etkilenen çocuklarımız için bir yardım kampanyası başlatmak istedik. Afetten etkilenen çocuklarımızın yüzlerinde bir tebessüm oluşturmak için çabalıyoruz ve sizlerin de desteklerinizi bekliyoruz" denildi.
 
"Çocukların yaşamla bağını güçlendirmek istiyoruz"
Çocukların afetten psikolojik açıdan en az zararla kurtulmaları için kampanya başlattıklarını kaydeden ÇABAÇAM yetkilileri, "Yaşadığımız büyük deprem felaketinin ardından, içinde bulunduğumuz bu zor günlerde deprem bölgesindeki çocuklarımız için elimizden geleni yapmak, onların yanında olmak için ÇABAÇAM KOZALAK gönüllüleri olarak çabalıyoruz. Afetten etkilenen çocuklarımızın yüzlerinde minicik bir tebessüm oluşturabilmek için sizlerin de desteklerini bekliyoruz. Afet sürecini yaşayan bölgedeki çocuklarımızın, psikolojik açıdan yaşadıkları bu durumu en az zararla atlatmalarını sağlamak, yaşamla ilişkilerini güçlendirmek, oyun ihtiyaçlarını karşılamak adına, etkili iletişim sağlayabilecekleri eğitsel malzemelere ihtiyacımız var" sözlerine yer verildi.
 
Boya, top, yapboz... 
Çocuklar için toplanacak olan yardım malzemeleri, hafta içi 10.00-16.00 saatleri arasında ÇABAÇAM adresine kargo ile veya elden ulaştırılabilecek. Gerekli malzemeler; Oyuncak, kutu ve kart oyunları, oyun hamuru, yapboz, lego, evcilik ve tamir setleri, top, boya, kağıt / resim defteri, kalem / silgi.
(Damla Yeltekin) 
 
Paylaş