havadurum

Çocuklar duyarlılıkları ile örnek oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda makamları bir süreliğine devralan çoçuklar Çanakkale’yi yönetti. Çocukların sorumluluk anlamındaki yaklaşımları dikkat çekti ve bir o kadar da ‘küçüklerden dersler’ anlamında öğretici oldu.

629
 
 
 
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna Valilik görevini Mehmet Tayfun Özkan’a Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ da Belediye Başkanlığı görevini Bengüsu Altındağ’ a bıraktı.  Baro Başkanlığı görevini devralan Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası öğrencilerinden Melisa Başoğlu ise yönetim kurulunu toplayarak bir karar aldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Anafartalar İlköğretim Okulu 6-B Öğrencisi Mehmet Tayfun Özkan Valilik makamına oturdu. Çanakkale Belediye Başkanlığı Koltuğuna ise Merkez İlköğretim Okulu’ndan Bengüsu Altındağ, Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, görevini bir süreliğine Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası öğrencilerinden Melisa Başoğlu’na devretti.
 
Tören alanına makam aracıyla gitti
Valilik makamına oturan Mehmet Tayfun Özkan, Çanakkale’nin güzel güvenli bir şehir olduğunu ve buna katkıda bulunan herkese teşekkür ettiğini söyledi.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayan Mehmet Tayfun Özkan, Vali Güngör Azim Tuna’ya Gelibolu Yarımadası’nda yapılan yatırımlar, Erenköy’ün yangın sonrasında ağaçlandırılmasıyla ilgili yapılan çalışmaları sordu.  Vali Güngör Azim Tuna’dan bilgi alan Mehmet Tayfun Özkan, Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş’a   4+4+4   eğitim sisteminin öğrencilere  neler getireceğini  sordu.  Kordondaki Truva Atının yerinden taşınmasıyla ilgili Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile görüşen Mehmet Tayfun Özkan, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Cumhuriyet Meydanındaki törenlere Vali Güngör Azim Tuna’nın makam arabasıyla giden Mehmet Tayfun Özkan, Vali Güngör Azim Tuna ile Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.
 
Bengisu Belediye Başkanı Oldu
Çanakkale Belediye Başkanlığı Koltuğuna ise Merkez İlköğretim Okulu’ndan Bengüsu Altındağ oturdu. Belediye Başkanı olan Bengüsu Altındağ depreme dayanıksız olduğu için boşaltılan Merkez İlköğretim okulunun yıkılarak yerine yeni bir okulun yapılması ve merkez ilköğretim okulu öğrencilerinin öğrenimlerini yeni okullarında sürdürmesi talimatını verdi. Ülgür Gökhan’ da talimatlar ile ilgili bilgiler vererek şunları söyledi: “Merkez İlköğretim Okulu Çanakkale’nin kurulan ilk ortaokuludur. Bu okulun yıkılarak yeniden aynı yerine yapılması hatta Gazi İlköğretim Okulu ile birleştirilerek yapılması ile ilgili görüşlerimiz var. Bu okulun aynı yerinde olması gibi bir düşüncedeyiz” dedi Gökhan ardından Belediye Başkanı Bengüsu Altındağ ve beraberindekilere çeşitli hediyeler verdi.
 
Melisa ,yönetim kurulunu topladı
Baro Başkanı Tülay Ömercioğlu, görevini bir süreliğine Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası öğrencilerinden Melisa Başoğlu’na devretti.  Baro Başkanlığı’nı devralan Melisa Başoğlu yaptığı açıklamada, savunmanın Anayasal bir hak olduğunu söyledi. Başoğlu; “Savunma Anayasal bir hak olup kutsaldır. Yargı önünde herkes eşit olduğu gibi kişilerin suçluluğu ispat olana kadar masumiyetleri sabittir. Biz avukatlar, Anayasal hakkın kullanılmasında yardımcı olduğumuz gibi devletimizde bu hakkın kullanılması için bütçe ayırmaktadır. Savunma mesleği avukatlığın toplumda hak ettiği yer ile devlet felsefesinde bu bilincin oturmasını diliyorum” dedi. Yapılan açıklamanın ardından Başoğlu başkanlığında toplanan yönetim kurulu üyeleri, Hüseyin Özcan Çocuk Yuvası’na çocukların kullanımı için bahçe satrancı yapılmasına ve yapılacak olan masrafların fatura ya da tutanak karşılığında baro genel hesabından ödenmesine oy birliği ile karar verildi.
Paylaş