Çizerlerin pet şişeden su içen köylü şoku

LeMan Dergisi çizerleri Başkan Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti.

694
LeMan Dergisi çizerleri Mesut Ata, Doğan Pehlevan ve Erhan Candan Kazdağları yöresinde köylere yaptıkları ziyaretin ardından Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Gökhan; Kaz Dağlarına altın şirketleri tarafından ciddi bir saldırı olduğunu belirterek, buna karşı gösterilen mücadelede hassasiyet gösteren ve destek veren LeMan Dergisi çizerlerine teşekkür etti. Gökhan yörede incelemelerde bulunan ve LeMan bünyesinde çıkarılan Yeni Harman Dergisi için köylülerle röportajlar yapan çizerlere: “Sizin gibi takipçisi yüksek olan bir derginin bizlere destek vermesi son derece önemli. Bu bir duyarlılık meselesi, konuya daha çok dikkat çekmeliyiz. Kazdağları herhangi bir dağ değil. Oksijeni, suyu, doğal bitki örtüsü ve dokusu ile farklı. Bu değerin hoyratça kullanılmasına ve doğanın tahrip edilmesine karşı çıkmalıyız. Kaybolan değerler uzun süreçte bile yerine getirilemez” dedi.
 
Bölgede sondaj çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Gökhan: “Çanakkale’de yoğun yağışlardan sonra barajın, derenin ve denizin aldığı rengin ise normal olmadığını, bunun çevresel koşullara bağlı geliştiğini belirtti.
 
Ziyarette LeMan Dergisi çizerleri altın arama çalışmalarına gösterdikleri tepkinin süreceğini ifade ederek, altın firmalarının düşük marjlarla köylü halkına iş, hediye ve imkanlar sunarak etkileme çabasına girdiklerini belirtti. Çizerler köylerde pet şişeden su içen köylü görmenin şaşkınlığını yaşadıklarını belirtirken, köylünün su kaynaklarının kirlenmesine karşı pet şişe ile önlem aldığını: “Biz de doğanın katledilmesini istemiyoruz, ama devlet baba bilir” anlayışını savunduklarını belirterek devletin hep doğru kararlar aldığına vatandaşın inandığını gözlemlediklerini eklediler.
Paylaş