Çınar; “Barış havasında seçimler tamamlanacak”

Vali Ahmet Çınar, yerel seçimler öncesi kent ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

751
Polisevi`nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Vali Ahmet Çınar, yerel seçimler öncesinde alınan güvenlik tedbirleriyle ilgili bilgi verdi. 30 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler ilgili yapılan faaliyetlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını söyledi. Kentte şu ana kadar 390 seçim bürosu açıldığına dikkat çeken Vali Çınar, 295 ila 300 bin arasında seçmen sayısı olduğunu belirterek; “30 Mart Pazar günü yerel seçimler olacak. Bu seçimlerde şimdiye kadar bütün ilçe ve köylerimiz dahil 390 seçim bürosu açıldı. Seçmen sayımız 295 ila 300 bin arasında olacak. Şimdiye kadar bugüne kadar seçimlerle ilgili yapılan faaliyetlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Çok önemli bir olay olmadı. Her şey demokratik ölçüler ve ilkeler çerçevesinde yolunda gitti. Bundan son derece memnunuz. Hem siyasi partilerimize, güvenlik birimlerine ve ilgililere teşekkür ediyorum. Seçim süreci ile ilgili olarak İçişleri Bakanlığımız bütün illerin valilerini topladı ve o toplantıda seçim güvenliği konuşulmuştur. Sayın İçişleri Bakanımız, bütün köylere kadar Türkiye`nin her alanında seçimlerin eşitlik ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirilmesi konusunda bütün valililerimize talimat vermişlerdi. Biz de elimizden geleni yaptık. Güvenlik birimlerimiz, kaymakamlarımız ve siyasi partilerimiz ile toplantılar yaptık. Bu toplantılarda siyasi partilere sürecin Çanakkale’mize yakışır bir şekilde barış ve hoşgörü ilkeleri çerçevesinde yürütülmesi konusunda ricalarda bulunmuştuk. Emniyet birimlerimiz kendi sorumluluk bölgelerinde çok ciddi detaylı çalışmalar yaptılar. Çanakkale Valiliği olarak Seçim Koordinasyon Merkezi oluşturduk. Çanakkale’mizin bu barış havasına uygun olarak seçimlerin tamamlanacağını düşünüyorum. Hepimiz sandıktan çıkan sonuca saygı duyacağız ve yolumuza 30 Mart`tan sonra seçilen arkadaşlarımızla devam edeceğiz” dedi.
 
“Ağustos ayına kadar tamamlanmış olacak”
İl genelinde yapılan ve yapımı devam eden çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Vali Çınar; “Ağustos ayına kadar İstanbul, İzmir ve Bursa istikametinde olan çift gidiş gelişli yollarımız tamamlanmış olacak. Bir tek Küçükkuyu istikametinde bulunan çok virajlı olan ve tek gidiş gelişli olan kısımların, tünel ve viyadük ile daha iyi hale getirilmesi konusunda proje hazır. Sanıyorum 2016 yılı gibi buraların yapım işleri tamamlanacak. Devlet Hastanemiz ve üniversitemizin hastanesinin inşaatı devam ediyor. Biga`da hastane inşaatları devam ediyor. Eceabat ilçesinde 750 kişilik bir konaklama merkezi tesisi yapılıyor. Bunun da 18 milyon lira gibi bir bedeli var. İhalesi tamamlandı ve temeli atıldı. Türkiye`nin değişik yerlerinden özellikle şehitliği ziyarete gelen çocuklarımız bu tesisten faydalanacaklar. Hamidiye Tabyaları, Kültür Bakanlığımız tarafından restarasyon işleri için ihalesi yapıldı ve çalışmalar başladı. Valilik olarak il müdürlerimizin proje üretmesini istedik. Herkesin projesine açığız” diye konuştu.
 
“Gazeteciye saldıran eminim ki bulunacaktır”
Gazeteci Cemal Oral`a yönelik yapılan saldırı ile ilgili soruyu cevaplandıran Vali Ahmet Çınar; “Son derece kınanması gereken üzücü bir olay. Gazeteciye saldıran şahıs, eminim ki bulunacaktır. Türkiye`de polisimiz hem uyguladığı teknikler hem de tecrübeleri her türlü suçun failini bulmaya yeterli seviyede diye düşünüyorum. İlla bulunacaktır. Bazen kameranın olmadığı bir bölgeye denk gelebiliyor. Bunlar olabiliyor. Şahit bulamıyorsunuz. Ama şundan emin olun, şahsın bulunmamasının hiç bir nedeni yok. İlla ki bulunacaktır” dedi.
 
Özden; “Failin bulunması için ekip görevlendirdim”
Gazeteci Cemal Oral`a saldıran şahsın bulunması için İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, asayiş ekibi görevlendirdi. Gazeteciye saldıran şahsın bulunması amacıyla özel bir ekip görevlendirdiğini ifade eden Özden; “Basın mensuplarıyla birlikte yaptığımız toplantıdan sonra bu konunun araştırılması için bir asayiş ekibi görevlendirdim. Bu konuyla ilgili olarak çalışıyorlar. Kısa süre içerisinde bir sonuç alacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Enver Aydın, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Sahil Güvenlik Grup Komutanı Albay Hasan Tunay, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve ilgili daire müdürleri katıldı.
Paylaş