CİMER'e şikayet varmış!

568
15 Ağustos Meryem Ana Panayırı`na sayılı günler kala İmroz Eğitim ve Kültür Derneği panayırın iptal edildiğini açıkladı. "CİMER`e yapılan şikayetlerin" gerekçe gösterildiği açıklamanın ardından, Zeytinli Rock Festivali`nde olduğu gibi iptal kararının Kaymakamlık tarafından alındığı şüphesi oluştu. Gökçeada Kaymakamlığı ise konuyla ilgili olarak açıklamada bulunarak, "İmroz Eğitim ve Kültür Derneği, Tepeköy Geleneksel Meryem Ana Panayırı organizasyonunu üstlenmekten kendi iradesiyle vazgeçmiş olup Kaymakamlığımızın söz konusu organizasyonla ilgili herhangi bir iptal kararı bulunmamaktadır" dedi. Meryem Ana Panayırı`nın iptal edilmesi sürecini, İmroz Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Stelyo Berber ile görüştük. Berber, hem orenazisyonel bir takım sıkıntılar hem de şikayete bağlı sıkıntılar oluştuğunu ifade ederek, iptal etme kararlarını değerlendirdi. 
 
"İmece olarak yapılmalı, rant amaçlı görülmemeli"
Kaymakamlık ve Belediye ile ilişkilerin devam ettiğini, iptal kararının arkasında devlet kurumlarının bulunmadığını söyleyen Berber, böyle bir algı oluştuğunu, ancak bunun doğru almadığını ifade etti. Berber, "Biz bu panayırın imece olarak yapılması gerektiğini, rant amaçlı görülmemesi gerektiğini ifade ettik. Bundan rahatsız olan kesimler, muhtemelen bunu şikayetle dile getirmeyi tercih ettiler. Bunun da bizim ilerleyeceğimizi engelleyebileceğini düşündüğümüz için bu kararı aldık" dedi. 
 
Son birkaç yıldır işletmeciler organize ediyordu
Tamamen tedbir amaçlı olarak böyle bir karar aldıklarını dile getiren Berber, Daha önceleri Tepeköy Köy Muhtarlığı tarafından organize edilen Meryem Ana Panayırı`nın, son birkaç yıldır da işletmeciler tarafından düzenlendiğini söyledi. Panayırın geleneksel formatını korumaya almak için dernek olarak düzenleme girişiminde bulunduklarını ifade eden Berber, "Doğal olmayan bunu ticarileştirme potansiyeline sahip olanların bunu anlamıyor olmalarıydı. Orada bir çakışma olmuş olabilir ama birebir bir tehdit almadık. Bazı organizasyonel açıklar da doğuyor. Tabi bunlar kotaramayacağımız eksiklikler değildi. Bütün dinamikleri size anlatamam, burada kendi içine yaşadığımız bir gerçek var, bunu anlamak da kolay değil. Anlayabileceğiniz kısmını ifade ettiğimi düşünüyorum" dedi. 
 
"Ticari kaygılardan uzak, gönüllü bir hareket olsun istiyoruz"
"Bu sene, ne zaman, ne şartlar ne de ortam bunu nihayete erdiremeyeceğimizi gösterdi" diyen Stelyo Berber, "Biz daha büyük bir sıkıntı yaşanmasını engellemek için böyle bir karar aldık. Panayırın olmaması üzücü bir durum. Gönül bir hareket olsun istiyoruz, ticari kaygıdan uzak olsun istiyoruz. Herhangi bir olumsuz durum düşünüyoruz, ama olma ihtimali yüksek bir noktadayız. Daha başlamadan şikayetler yapıldığına göre, o günü kurtarmak, olası bir sıkıntıyı engellemek için böyle bir karar almayı uygun gördük" şeklinde konuştu.
(Seçkin Sağlam) 
Paylaş