"Çile değil, eğitim istiyoruz"

427
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi öğrencileri, KYK yurtlarında çıkan sağlıksız yemekleri ve üniversite yemekhanesindeki fahiş fiyatları protesto etmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta ÇOMÜ Terzioğlu Kampüsü ÖSEM binası önünde bir araya gelen öğrenciler, "Müşteri değiliz, öğrenciyiz" diyerek fiyatların düşürülmesini, sağlıklı, nitelikli ve doyurucu yemek için açıklamada bulunmuştu. Üniversite öğrencileri bu talepleri yerine getirilene kadar, eylemlerine devam edeceklerini sosyal medya hesabından duyurdular. 
"Ulaşım ücretleri ile ilgili de bir çalışma yağacağız"
ÇOMÜ`lü öğrenciler, sosyal medya hesaplarından "Değerli sıra arkadaşlarımız, ÇOMÜ Öğrencileri olarak ÖSEM yemek ücreti ve KYK Yurtlarındaki yemeklerle ilgili gerçekleştirdiğimiz eylem devam edecektir. Temiz ve ucuz yemek talebimiz yerine getirildikten sonra ulaşım ücretleri ile ilgili de bir çalışma yağacağız. Süreci bu sosyal medya hesabı üzerinden takip edebilirsiniz. Çile değil, eğitim görmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
"Ekonomik sorunlardan dolayı bu yemeklere mecbur bırakılıyoruz"
ÇOMÜ öğrencileri taleplerini şu şekilde ifade ediyor, "Hem KYK yemekhanesinden hem de üniversitemizin yemekhanesinden memnun değiliz. Bu iki konuya kısaca değinmemiz gerekirse, ilk olarak KYK yemekhanelerinde bu sene başında yapılan değişiklikten dolayı yemekleri tercih hakkımız elimizden alındı. Bunun yanı sıra bize sunulan yemekler yetersiz ve sağlıksız. KYK yurtlarında bize verilen menülerde sürekli olarak kurtlu, böcekli, pişmemiş, temiz olmayan yemeklerle karşılaşıyor ve bu yemekleri tüketmek zorunda bırakılıyoruz Diğer bir konu ise, üniversitemiz yemekhanesindeki, bu yıl yapılan yüzde 50 zam ve bu zamma rağmen hala yetersiz beslenmemizdir. Zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz üniversitemize bağlı olan bu yemekhanede öğrenciler olarak devamlı mağduriyet yaşıyoruz. Ekonomik sorunlardan dolayı bu yemeklere mecbur bırakılıyoruz. Ve bu ekonomik sorunların faturası bize kesiliyor. Biz öğrenciler olarak böyle yaşamak istemiyoruz. Çünkü bizler müşteri değil, öğrenciyiz."
(Damla Yeltekin)
Paylaş