havadurum

Çiftçilerin yüzünü güldürecek proje

Truva sulama birliği kumkale ovasına rüzgar gülü kazandıracak. Elde edilecek elektrik enerjisi ile kıumkale ovasında sulanan 32 bin dönüm arazinin daha ekonomik sulanması amaçlanıyor.

720
Truva sulama birliği tarım alanında gerçekleştirmeyi planladığı yeni projesi ile çiftçinin yüzünü güldürecek. Proje kapsamında kumkale ovasına bir adet rüzgar gülü kazandırılacak. Ovada mısır ağırlıkta bir ekim yapıldığı ifade edilirken, mahmudiye dahil bir çok alanın sulama amacıyla tükettiği enerjiyi rüzgar santral ile sağlayacağı projenin bu yıl içerisinde faaliyete geçeceği kaydedildi.
 
Proje ile ilgili bilgiler veren Truva Sulama Birliği Başkanı İlhan Ulus; “32 bin dönüm arazinin 13.500 dönümü kapalı sistemle sulanıyor. 13.500 dönüm arazinin sulanması elektrik masrafını getiriyor. Truva sulama birliği olarak rüzgar gülü yapmayı hedefliyoruz. Rüzgar gülünün 1.650.000 lira civarında maliyeti var. Yerli rüzgar gülü maliyeti biraz daha düşük. Araştırmalarımız sürüyor. Bir yanda da projeyi hazırlıyoruz. Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) ya da kırsal kalkınma desteklerinden faydalanmak istiyoruz” dedi.
Paylaş