havadurum

CHP'li Ural, "Kooperatifçilik, güç birliği demektir"

389
CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü nedeniyle yazılı açıklamada bulundu. Ural kooperatifçiliğin üretimdeki yerine değinerek, "Başta yerel ekonominin, beraberinde ülke ekonomisinin güçlenmesi ve gelişimi için kırsal ve kentsel kooperatiflerin geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Kentimizde faaliyet gösteren kooperatifler olmak üzere ülkemizdeki kooperatif camiasının 21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü`nü kutlar, kooperatiflerin oluşturacakları güç ve sinerjinin toplumumuzun ekonomik ve sosyal kalkınmasına vesile olmasını temenni ederiz" dedi.
 
"Birlikten kuvvet doğar"
Başkan Ural, kooperatifçiliğin önemli bir yardımlaşma aracı olduğu belirtilerek şu sözlere yer verdi, "Kooperatifçilik bereket demek, güç birliği demektir. Yerelden kalkınmanın temel taşı olan, başta bulunduğu bölgenin ve devamında ülkemizin ekonomik ve sosyal gelişimine katkı veren tüm kooperatiflerimizin Dünya Kooperatifçilik Günü kutlu olsun. Birlikten kuvvet doğar anlayışının bir yansıması olan kooperatifler, üreticilerin tek başına çözüm üretmekte zorluk çektiği ihtiyaçlarını sağlamak amacıyla, maddi ve manevi güçlerini birleştirmeleriyle oluşan bir yardımlaşma aracıdır. Sosyal sorumluluk ilkesi ile çalışan, dayanışma, topluma ve insana hizmeti önceleyen kooperatiflerimiz, bireylerin ve toplumun ekonomik ve sosyal kalkınması açısından da büyük önem taşımaktadır. Kooperatiflerimizin gelişmesi ve yaygınlaşması için her türlü çalışma yapılmalıdır. Günümüzde kooperatiflerin oynadığı rolü daha iyi kavramamız, karşılıklı yardım, destek ve dayanışma değerlerimizi yaygınlaştırmamız gerekmektedir. Bunun için en önemli oluşumlardan olan Kooperatifçilik; "bereket demek, güç birliği" demektir"
 
"Desteklenmesi halinde kooperatifçilik ülke tarımına katkı sağlar"
Kooperatifçiliğin ülke ekonomisi ile olan bağına değinen CHP`li Ural açıklamada, "Başta yerel ekonominin, beraberinde ülke ekonomisinin güçlenmesi ve gelişimi için kırsal ve kentsel kooperatiflerin geliştirilmesi büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda başarıya ulaşmak için ülkemizdeki kooperatifçilik kültürünün gelişmesi, uluslararası kooperatifçilik ilkeleri ve Avrupa Birliği normlarına göre çalıştırılması fayda sağlayacaktır. Yerelden kalkınma için gerekli düzenlemeler yapıldığı üreticilere ihtiyacı olduğu katkı sağlandığı ve beraberinde kooperatifçilik desteklendiği takdirde, kooperatifçiliğin ülke tarımının gelişmesine büyük katkılar sağlayacağı görülmektedir" sözlerine vurgu yaptı.
(Nevin Yüksel)
Paylaş