CHP'li Ural, "10 Kasım matem günü değil, mücadele günüdür"

375
Türkiye Cumhuriyeti`nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet Meydanı`nda alternatif törenle anıldı. Atatürk`ün anısına gerçekleştirilen resmi törenin ardından Millet İttifakının paydaş partileri başta olmak üzere demokratik kitle örgütleri Atatürk Anıtı`na çelenk sundu. Atatürkçü Düşünce Derneği adına Umut Gege "Atatürk`ten son mektup" ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği adına ise Bilge Bektaş "Mustafa Kemal" isimli şiiri okudu. CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural ise, "O`nun eşsiz devrimci fikirleri ile aydınlattığı bu yolun sonunda, inanıyoruz ki ülkemiz, bağımsız yargı ve eksiksiz bir millet egemenliğine kavuşacaktır. Adalet ve liyakat esasına dayalı, laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti tüm ilkeleriyle, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında hayata geçirilecektir. Bu hedef için Cumhuriyet Halk Partisi olarak, kurucumuz ve ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk`ün bizlere bıraktığı miras doğrultusunda tüm gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. 10 Kasım ulusal yas günümüzdür. Ancak yas tutmakla kalmayıp Ata`mızın bize emanet ettiği değerleri ve onun vasiyetini de hatırlama günüdür" sözlerine yer verdi. 
"Cumhuriyetimizi yaşatmak en önemli görevimizdir"
Ural konuşmasında, "Anadolu topraklarından bir güneş gibi parlayan bağımsızlık ve özgürlük meşalesi, hiç kuşku yoktur ki Atatürk sayesinde yanmıştır. Atatürk, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni bir millet oluşturmuş, siyasi ve askeri dehası, fikirleri, başarıları ve düşünceleriyle sadece Türkiye tarihine değil, dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmış büyük bir devlet adamıdır. Bu sebepledir ki Ulu Önder Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Bütün hayatını yurdumuzun bağımsızlığına adayan Atatürk`ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi yaşatmak, yükseltmek ve geliştirmek en önemli görevimizdir. Gençlik yıllarından itibaren demokrasi düşüyle hareket eden, özgürlük ve bağımsızlığı karakter edinen Büyük Önder Atatürk, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırma mücadelesi verdiğimiz bugünlere de bizlere ışık tutmaktadır. O`nun eşsiz devrimci fikirleri ile aydınlattığı bu yolun sonunda, inanıyoruz ki ülkemiz, bağımsız yargı ve eksiksiz bir millet egemenliğine kavuşacaktır" sözlerine yer verdi.
"Sonsuza kadar izindeyiz"
Ural, Atatürk ilke ve inkılaplarının önemine değinerek, "Mustafa Kemal Atatürk, savaş alanlarındaki başarılarının ardından kurduğu Cumhuriyet ve yaptığı devrimlerle, ülkesini, çağının çok ötesine taşımıştır. Kadınları özgürleştiren, din ve devlet işlerini ayıran reformları, o günün koşullarında gerçekten cesaret isteyen adımlardı. 57 yıllık ömründe yüzyıllara bedel devrimlere imza atan Atatürk, yenilikçi, ileri görüşlü bir dünya lideri olarak tarihe adını yazdırdı. Ölümünden 84 yıl sonra bugün bize düşen, onun emanetini, değerlerini yaşatmak ve vasiyetini yerine getirmektir. 10 Kasım`ların "matem günü" değil, "mücadele günü" olduğunu unutmayacağız, unutturmayacağız. Aklın ve bilimin rehberliğini kabul eden, manevi mirasın sahipleri ve avunucuları olarak bizler; doğruluktan, adaletten, demokrasiden ve eşitlikten vazgeçmeyeceğimize; açmış olduğu uygarlık yolundan en ufak tereddüt bile göstermeden ilerlediğimize ve bundan sonra da ilerleyişimize hiçbir şekilde ara vermeden devam edeceğimize ve eserlerine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Sonsuza kadar izindeyiz" diye belirtti.
(Damla Yeltekin)
Paylaş