CHP'den askıda gıda projesi "14 aileye yardım yapıldı"

1127

 CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural bunun bir sosyal yardımlaşma projesi olduğunu belirterek, birçok mahalle için uygulanacağını söyledi. 

Coronavirüsle mücadele kapsamında evde kal duyularının ardından, işleri aksayan vatandaşlar için ekonomik durum daha da zor bir hal almaya başladı. CH İl Örgütü durumu iyi olmayan vatandaşlar için askıda gıda projesini hayata geçirdi. Gelen yardım talepleri üzerine hayata geçen projede toplanan yardımlarla pilot bölge seçilen mahalledeki vatandaşlara gıda yardımı yapılıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Metin Ümit Ural, projedeki amacın ihtiyacı olan vatandaşlara yardım etmek olduğunu belirterek; “Bu bir sosyal sorumluluk duygusu. Yurttaşın yurttaşa destek olması gerekiyor.  Bunu umarım diğer mahallelere ve ilçelere yayarız” dedi. Projeye dair bilgilendirmede bulunan Hüseyin Çay ise şu ana kadar 3.746,46 TL bağış yapıldığını belirtti. 
 
“Evde kal deniliyor! ancak evde kalmak nasıl olacak”
Projeyle ilgili açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Ural; “Askıda gıda projesindeki amaç yurttaşa yardım. Bunun için bir pilot mahalle belirledik. 400 civarında talep geldi.  Proje bu doğrultuda hayata geçti. Biz projeyi bilim kurulu ile birlikte ürettik. Projeyi hayata geçirdiğimizde Ankara’dan bir arkadaşımız Çanakkale’nin bir mahallesine yardım etmek için para göndermiş. O insanlar için ekmek, bebeğine mama, evlerine pirinç göndermiş. Bu bizi duygulandırdı. Daha uygun fiyatlarla aldığımız ürünlerle vatandaşlara destek olduk. Bir maske 1 lira ancak krizi fırsat bilerek daha pahalıya satan insanlar var. Zor şartlara yaşayan insanlarız. Evde kal deniliyor! ancak evde kalmak nasıl olacak” dedi.
“Yurttaşın yurttaşa destek olması gerekiyor”
Belirlenen hanelere yardımların yapıldığını belirten Ural; “Tespitlerimizle paketlerimizi hazırlıyoruz. Gençlik Kollarımızdan arkadaşlarımız sosyal mesafeyi koruyarak, belirlenen adreslere teslim ediyor. Bu bir sosyal sorumluluk duygusu. Yurttaşın yurttaşa destek olması gerekiyor.  Bunu umarım diğer mahallelere ve ilçelere yayarız” dedi.
 
“Yardım bilgilerini paylaşacağız”
Yapılan yardımlarla ilgili bilgilendirmede bulunan Hüseyin Çay; “Bugün bakkalların hesaplarına toplam 3245,46 TL geldi. Bunun 1.533,75 TL`lik kısmını yoksulluğun acısını en çok çeken 14 aileye ulaştırdık. İsteyenler özelden yazarsa, kaç makarna,  kaç bebek maması dağıttığımızın bilgisini de paylaşabiliriz. 1. Günden 1.711,71 TL`lik daha yardım yapabileceğiz. Yarına ilişkin bugün yatırılan 501 TL daha var. Kısacası şu ana kadar 3.746,46 TL bağış yapıldı” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş