CHP'de şok üstüne şok!

1408

CHP’nin kongreler süreci kapsamında, Çanakkale’deki delege seçimlerinde yaşanan sıkıntılı süreç devam ediyor. Geçtiğimiz hafta iptal edilen İsmetpaşa ve yapılmadan ertelenen Cevatpaşa ile Barbaros Mahallesi delege seçimleri ardından, önceki gün toplanan CHP İl Yönetimi Kurulu, Esenler Mahallesi seçimlerini de iptal etti. 

CHP’nin delege seçimlerinde bir iptal kararı daha alındı. Mavi ve beyaz listenin yarıştığı seçimlerde geçtiğimiz hafta İsmetpaşa delege seçimleri iptal edilmişti. İsmetpaşa Mahallesi delege seçimlerinde yarışan iki listeden, mavi liste 330 oy, beyaz liste ise 190 oy almıştı. CHP Merkez İlçe Başkanlığı, partideki ilan panosuna astığı seçim iptali ile ilgili kararda ise, "Yeterli seçim şartları oluşmadığı" ifadelerine yer vermişti. İsmetpaşa Mahallesi’nin ardından geçtiğimiz hafta sonu Cevatpaşa ve Barbaros mahallelerinde yapılacak olan CHP Merkez İlçe Delege seçimleri de ileri bir tarihe ertelenmiş ve üyelere ertelenme kararı, cuma gecesi 23.55’te CHP Merkez İlçe yönetimince atılan “ileri bir tarihe ertelenmiştir” mesajı ile duyurulmuştu.
 
Esenler de ertelendi
Önceki gün toplanan CHP İl Yönetim Kurulu, ilk delege seçiminin yapıldığı Esenler Mahallesi’nde de seçimleri iptal etti. 16 Eylül tarihinde gerçekleştirilen Esenler Mahallesi delege seçimlerinde, yarışan iki listeden mavi liste 554 oy, beyaz liste ise 232 oy almıştı. İptal edilen ikinci mahalle olan Esenler Mahallesinde yeni bir seçim mi yapılacak yoksa mevcut seçim partinin üst organlarınca yapılmış olan seçim onaylanacak mı merakla bekleniyor. Öte yandan CHP İl Yönetiminin, Merkez İlçe Yönetimine ilgili mahallelerde tekrar seçim yapılmasını ve seçim tarihlerinin en kısa sürede belirlenmesini istediği öğrenilirken, dün bir son dakika gelişmesi olarak Merkez İlçe yönetiminin 17:30’da toplanarak seçim konusunu gündeme alacağı ve tarih belirleyeceği ileri sürüldü. 
(Seçkin Sağlam)
Paylaş