havadurum

CHP tek yürek

CHP`nin Çanakkale adayının mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan olarak belirlenmesinin ardından partide oluşan birlik ve beraberlik havası görüşlere de yansıdı. CHP, 2014 seçimlerinden önce son virajlardan biri olan aday belirleme sürecinin ardından tamamen seçimlere kilitlendi. Hedef; “Seçimlerde en yüksek oyu almak” olarak belirtildi.

1122
Cumhuriyet Halk Partisi`nde aday belirleme süreci 22 Aralık tarihinde yapılan MYK ve Parti Meclisi`nde tamamlandı. Çanakkale`de 2002 yılından bu yana görev yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile yola devam kararı alan CHP`de, tahminin ötesinde, parti içi çekişme ya da parti içi kırgınlık değil, birlik ve beraberlik hakim. Dün yapılan yorumlarda da bu birlik ve beraberlik anlayışı üzerinde durulurken, Çanakkale`de sosyol demokrat iktidar ile yıllardır, özgür, demokratik ve halkçı bir kent yaşamına sahip olunduğu, bunun önümüzdeki seçimlerin ardından artarak devam edeceği, Çanakkale`nin “barışın kenti” sloganı ile gelişimini sürdüreceği ifade edildi. CHP`nin Çanakkale Milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, İl Başkanı Hamza Karagöz, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ile Belediye başkanı aday adayı Cem Belli`nin görüşlerini sözlerle paylaşıyoruz. CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ise, “Daha evvel önseçim olacağı söylenmişti, sonradan karar değişti, bunun da değişmeyeceğinin garantisi yok. Halen resmi bir yazı da gelmiş değil, resmi yazı gelmeden konuşmam doğru olmaz” ifadelerini kullandı.
 
“Gökhan, kamuoyu araştırmalarında öndeydi”
CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Başkan Gökhan`ın anket sonuçlarında önde çıktığını ifade ederek, kararı “olması gereken bir karar” olarak değerlendirdi. Sarıbaş, “Cumhuriyet Halk Partisi, aday belirleme sürecinde verdiği kararlar doğrultusunda hareket etmiştir. Başarılı olan, gösterdiği kriterlere uyan ve kamuoyu araştırmalarında açık ara farkla önde olan belediye başkanlığı aday adayları içinden adaylarını belirlemiştir. Çanakkale`deki kamuoyu araştırmalarında da mevcut Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan`ın açık ara önde olduğunu biliyorduk. Bu sonuçlara göre önce partimiz MYK`sında ardından da Parti Meclisi`mizde onaylanarak belediye başkanlığı noktasında son karar verilmiştir. Bundan sonra artık hedefimiz seçimlerdir. CHP`nin yıllardır kalesi durumunda olan Çanakkale`de oylarımızın daha fazla artacağını düşünüyorum. Son dönemde ortaya çıkan rüşvet ve yolsuzluk iddiaları da halkımız tarafından değerlendirilecektir. Bu süreci başarıyla tamamlayacağımıza inancım tamdır. Onun için ben tüm aday adaylarımızı kutluyorum. Bu süreçte demokrasi içersinde aday adaylığı sürecine katkı vermişlerdir. Partimizde aday adayı olmak da demokrasiye inancın bir göstergesidir. Ben tekrar tüm Cumhuriyet Halk Partilileri, parti kadrolarımızı kutlarım. Mevcut Belediye Başkanımız Ülgür Gökhan`a da başarılar dilerim” dedi.
 
“Kavga yok, mücadele var”
CHP`nin Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan ise, parti içi çekişmelerin ve kavgaların bir kenara bırakıldığını, şimdi tek amacın seçimlerde en yüksek oyu olmak olduğunu ifade etti. Soydan, “Cumhuriyet Halk Partisi`nde kurultaydan sonraki en yetkili karar organı Parti Meclisi`mizdir. Biz Çanakkale`de demokrasi istemiştik, sandık istemiştik. Burada bir amacımız vardı. Çanakkale demokrasiye alışmıştı, sandığı alışmıştı ve sandıktan kim çıkarsa çıksın bütün parti arkasında kenetlenerek kırgınlıkları dargınlıkları unutarak Çanakkale`deki oylarımızı artırarak seçimlerden çıkarız diye düşünmüştük. Ama Parti Meclisi`miz karar almıştır, yetkili organdır. Bu saatten sonra bizim parti içindeki kavgamız bitmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi`nin Çanakkale`deki adayı Ülgür Gökhan`dır. Bizim de adayımız Ülgür Gökhan`dır, il örgütümüzle, ilçe örgütümüzle yolumuza devam edeceğiz. Aynı hedefimizden, yani daha fazla oy almak, daha fazla il genel meclisi üyesi kazanmak, belediye meclisimizdeki oy sayımızı artırmak için çalışacağız. Mücadelemiz devam edecektir. Tüm partimize, Çanakkalelilere hayırlı olsun. Adayımız kim olursa Çanakkale sıkıntı yaşamayacağımızı biliyorum. Şimdi el birliği içinde Çanakkale`deki en fazla oyu alabilecek, gücümüz de vardır, tecrübemiz de vardır. Bu anlamda örgütümüz aktif bir örgüttür, tecrübeli bir örgüttür. Ülkemizin şuanda içinde bulunduğu durum, CHP`nin iktidar olması ihtiyacını daha fazla ortaya koymaktadır. Yerel yönetimler elbette iktidarı belirleyen seçimler değildir, ama sonuçta iktidara açılan bir kapıdır. Bu kapıyı en kısa zamanda açmak için yolumuza devam edeceğiz” dedi.
 
“Seçim çalışmalarına hız kazandıracağız”
CHP İl Başkanı Hamza Karagöz ise, “Biz zaten başından beri hep bunu söyledik. Genel merkezimizin alacağı her karara saygılı olacağımızı söylemiştik” dedi. “Partimizin gösterdiği adayın, adayımız olduğunu çeşitli kereler ifade etmiştik” diyen Karagöz, “Bizim görevimiz seçimi kazanmaktır bu doğrultuda çalışmalarımızı tüm kadrolarımızla birlikte yürüteceğiz. Bunun dışında şuanda bir şey söylemem doğru olmaz. Bizim henüz elimize gelen resmi bir yazı yok. Ama daha önce de bu işin bir ön önce bitmesini istiyorduk. Alınan bu kararın ardından çalışmalarımızı hızlı bir şekilde yürüteceğiz” şeklinde konuştu.
 
“Hayırlı olsun”
Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ise, “Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale`deki adayını da açıklamıştır. Burada mevcut Çanakkale merkez belediye başkanımız Ülgür Gökhan ile yola devam etme kararı almıştır. Hayırlısı olsun. Çanakkale`de CHP, yoluna devam edecektir. Ülkenin yarınları için de 30 Mart iyi bir başlangıç olur inancındayım. Çanakkale`de Cumhuriyet Halk Partisi, adayları ve örgütleri ile gerek Kepez`de gerekse Çanakkale merkezde oylarını artırarak devam edecektir” ifadeleri ile Gökhan`ın adaylığını değerlendirdi.
 
Belli de Gökhan`ı tebrik etti
Çanakkale Belediye Başkanlığı aday adaylarından Cem Belli ise sosyal paylaşım sitesi Facebook`tan yayınladığı mesajında, “Değerli arkadaslar, bugun itibari ile partimiz Cumhuriyet Halk Partisi genel merkezi daha önce gayriresmi deklare ettigi kararını değistirmiş ve CHP Çanakkale Belediye Baskan adayı olarak mevcut Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ı aday göstermiştir. Bizlere verilen görev ise CHP bayrağının Çanakkale’de bir kez daha dikilmesi icin Sayın Gökhan’ı destekleme ve arkasında durma görevidir. Ben ve arkadaşlarım yaklasık 5 aydır yürüttüğümüz bu süreçte nasıl partimiz CHP yara almasın diye büyük bir hassasiyet gösterdiysek bundan sonraki süreçte de aynı hassasiyeti gösterip CHP`sinin başarılı olması için her türlü çabayı gösterecegimizden kimse kuşku duymasın. Sayın Gökhan’ı tebrik ediyor CHP bayrağını bir kez daha Çanakkale Belediyesine dikecegi inancı ile kendisine başarılar diliyoruz” dedi.
Paylaş