havadurum

CHP suskunluğa büründü

Kepez`de düzenlenen bir panelde Muğla Milletvekili Tolga Çandar`ın açıklamaları üzerine belde örgütünün görevden alınmasının ardından CHP`de suskunluk havası hakim. Kepez kanadının 5 günlük itiraz süresini değerlendirdiği öğrenilirken, “Konu parti içi bir meseledir. Kamuyunda konuşmak doğru değildir” açıklaması dikkat çekti.

863
CHP Kepez belde teşkilatının görevden alınması konusunda taraflar herhangi bir açıklama yapmazken prosedür gereği işleyecek sürece kilitlendiler. Kulislerden aldığımız bilgilere göre, Kepez Belde teşkilatının görevden alınması ile konunun parti içindeki gruplar arasındaki mücadelenin sınırlarını aştığı belirtilerek gelişmelerin CHP’ye zarar vereceğine dikkat çekildi. CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar`ın yapmış olduğu açıklamanın bedelinin Kepez Belde teşkilatına çıkarılmaya çalışıldığı iddia edildi. Yaşanan süreç sonrasında CHP`li üyeler de gelişmeleri doğru bulmadıklarını CHP`nin bütün gücünü AKP`nin gerici politikalarına karşı mücadele temelinde seferber etmesini talep ederek yöneticileri sorumlu olmaya davet ettiler.
 
Hassas 5 gün!
CHP Kepez Belde örgütünün organizasyonu ile düzenlenen “Başöğretmen Atatürk” konulu panelde CHP Muğla Milletvekili Tolga Çandar`ın açıklamalarının ardından görevden alınan Kepez Belde örgütünde sessizlik hakim. Görevden alınan CHP Kepez Belde Başkanı Birol Arslan ile Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, konuyla ilgili konuşmayacaklarını, meselenin parti içi bir mesele olduğunu ve kamuoyunda bu konunun tartışılmasını doğru bulmadıklarını ifade ettiler. Parti üyeleri görevden alınmanın ardından 5 günlük itiraz ve savunma süresi sonrasındaki gelişmelerin CHP’nin örgütsel gücüne zarar vermeden sonuçlanması için Parti yönetiminin sağduyulu hareket etmesi , partinin tüm enerjisini yaklaşan yerel seçimler için kullanması gerektiğini bildirdiler.Zamanın kavga değil birlik beraberlik içinde seçimlere hazırlanmak olduğu görüşü öne çıktı.
Paylaş